Sport

csv Apeldoorn in eerste kwalificatieronde KNVB Beker tegen ODIN ‘59

Justin Hogeweij wordt gefeliciteerd met zijn derde doelpunt van de middag tegen SDC Putten.

Ugur Yildirim verstuurt een voorzet in het duel met ODIN '59 op 16 februari 2013.

csv Apeldoorn speelt aanstaande zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker is ODIN ’59 de tegenstander op het eigen Orderbos.

In de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker zijn zestig amateurverenigingen aan elkaar gekoppeld. 24 teams, waaronder csv Apeldoorn, die zich in het afgelopen seizoen hebben geplaatst voor de halve finales van de districtsbeker en 36 teams uit de derde divisie. De dertig winnaars en 12 teams uit de tweede divisie strijden vervolgens in de tweede kwalificatieronde voor een plek in het hoofdtoernooi.

Tegenstander ODIN ’59 is na een seizoen afwezigheid weer actief in de derde divisie. De ploeg uit Heemskerk wist via de nacompetitie promotie te bewerkstelligen naar het tweede amateurniveau, nadat het in de reguliere competitie op de achtste plaats was geëindigd.

Een knappe prestatie gezien het feit dat de club begin dit kalenderjaar mededeelde, mede door het wegvallen van grote sponsoren, de gevolgen van corona en de hoge energieprijzen, op een andere manier om te moeten gaan met de A-selectie. Waar in de winterstop al twee spelers vertrokken, werd in de maanden daarna bekend dat aan het einde van het seizoen hoofdtrainer Richard Plug en het overgrote deel van de selectie, waaronder Sven Deen, Ayrton Dol, Mounir Mounji en Hamza Rahaoui (gezamenlijk verantwoordelijk voor 47 van de 73 competitiegoals) zouden vertrekken.

De nieuwe hoofdtrainer Mark Kranendonk haalde samen met de nieuw samengestelde technische commissie zestien nieuwelingen binnen, waarvan zes spelers van buurman ADO ’20. ODIN ’59, dat op 8 juli is begonnen met de voorbereiding, won afgelopen zaterdag het oefenduel van vierdedivisionist BOL met 2-0 en rekende dinsdagavond af met vierdedivisionist Purmersteijn (2-4). Eerder  werd er verloren van Jong Telstar (5-0), AFC (1-0), Olympia Haarlem (4-1) en gewonnen van De Dijk (2-0).

csv Apeldoorn komt na de degradatie van afgelopen seizoen uit in de eerste klasse G. In deze gemengde zaterdag/zondagcompetitie treft de ploeg van hoofdtrainer Jan Kromkamp onder andere plaatsgenoot WSV. De KNVB maakt aanstaande zaterdag het competitieprogramma bekend. De eerste speelronde wordt afgewerkt op 23/24 september.

Waar de Orderbosbewoners vorig seizoen moeite hadden om het net te vinden, werd er in de tot op heden gespeelde oefenwedstrijden veelvuldig gescoord. In de eerste week van juli werd er met 1-7 gewonnen van vierdedivisionist MASV door goals van Mehdi Bouhekan, Cem Köse (3), Timo Calot, Rik Vlutters en Kelly Joao. Afgelopen zaterdag werd er in de eerste oefenwedstrijd van het tweede blok met 4-0 gewonnen van competitiegenoot SDC Putten. O23-1-speler Justin Hogeweij en Didier Martel troffen respectievelijk drie en een keer doel. Dinsdagavond eindigde het oefenduel met eersteklasser Roda ’46 in een 3-3 gelijkspel. De Apeldoornse doelpunten kwamen op naam van Kelly Joao, Jeremy Jonker en Pieter van der Straten.

De laatste keer dat csv Apeldoorn meedeed aan de TOTO KNVB Beker was in het seizoen 2017-2018. Via een 0-1 zege op Quick ’20 kwalificeerden de rood-gelen zich voor het hoofdtoernooi waarin Willem II de tegenstander was in de eerste ronde. Op een volgepakt Orderbos was de toenmalig eredivisionist met 2-4 te sterk.

csv Apeldoorn en ODIN ’59 kwamen elkaar in het seizoen 2012-2013 voor het laatst tegen in competitieverband. In de hoofdklasse A wisten de Noord-Hollanders beide wedstrijden te winnen. In Apeldoorn werd het 1-2, in Heemskerk 4-1.

csv Apeldoorn – ODIN ’59 wordt zaterdagmiddag geleid door Eric van der Vaart. De arbiter fluit de wedstrijd om 15.00 uur in beweging. De entree is gratis. Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? De wedstrijd is te volgen via ons twitterkanaal: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een samenvatting op ons clubkanaal.

Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren