Sport

csv Apeldoorn hervat competitie tegen SC Genemuiden

Laurence van den Enk. Fotografie: Wout van Zoeren/WoZoPro

Rob Diderik (weer terug in het Orderbos). Fotografie: Wout van Zoeren/WoZoPro

APELDOORN – csv Apeldoorn begint zaterdag de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd. Op Sportpark Orderbos is SC Genemuiden de tegenstander. Het duel tussen de nummers negen en vier begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.E. ter Brake.

SC Genemuiden staat halverwege de competitie op de vierde plaats met 28 punten uit vijftien wedstrijden. De achterstand op koploper Eemdijk is elf punten en op de nummers twee (DETO) en drie (DHSC) slechts één punt. Van DETO  werd met 3-0 verloren in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Daarvoor was het team van René van der Weij zeven wedstrijden ongeslagen (zes overwinningen en een gelijkspel).

Afgelopen weekend verbleef SC Genemuiden op het strand van Marbella. Naast diverse teamactiviteiten werd er onder de Spaanse zon gespeeld tegen Noordwijk. De groen-witten leden een 0-4 nederlaag tegen de nummer negen van de tweede divisie.

csv Apeldoorn is terug te vinden op de negende plaats. De ploeg van hoofdtrainer Jan Kromkamp, die zijn contract begin januari met drie jaar verlengde, behaalde twintig punten en heeft een voorsprong van zes punten op de promotie/degradatieplaatsen. De rood-gelen wisten twintig keer het net te vinden en kregen er 29 tegen. Cem Köse is met zes doelpunten de clubtopscorer.

In de winterstop speelden de Orderbosbewoners drie oefenduels in eigen huis. Tegen de derdedivisionisten VVOG en Excelsior ’31 werd het respectievelijk 0-4 en 2-2 en er werd gewonnen van WHC. Tegen de koploper van de eerste klasse E werd het 2-1 door een mooie goal van Fedde Timmer en een late treffer van Cedric Bultman. In de wedstrijd tegen Excelsior ’31 maakte Rob Diderik zijn rentree in het rood-geel. De multifunctionele speler keerde na vierenhalf jaar Sparta Nijkerk per direct terug bij csv Apeldoorn.

De uitwedstrijd tegen SC Genemuiden op de openingsspeeldag leverde geen punten op. Op Sportpark De Wetering werd het 4-1. Cem Köse nam de eretreffer voor zijn rekening. De laatste onderlinge ontmoeting in Apeldoorn was op 29 september 2018. De Veluwenaren gingen toen met 1-3 onderuit. In de drie thuiswedstrijden daarvoor bleven de punten wel op het Orderbos.

csv Apeldoorn-SC Genemuiden wordt gesponsord door 11teamsports. Dé nummer 1 voetbalspecialist van Nederland is gevestigd aan de Stationsstraat in Apeldoorn.

door Henk-Jan van Beek