Sport

csv Apeldoorn haalt in tegen SC Genemuiden

Yorik Meijer en Delano Grootenhuis proberen Rida Najib van WV-HEDW de voet dwars te zetten. Fotografie: Wout van Zoeren/wozopro.nl

APELDOORN – In de vierde divisie B staat zaterdag 18 februari één inhaalwedstrijd op het programma. csv Apeldoorn neemt het in eigen huis op tegen SC Genemuiden. Het duel, dat op zaterdag 21 januari werd afgelast wegens een onbespeelbaar veld, begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.E. ter Brake.

SC Genemuiden staat na achttien gespeelde wedstrijden met 35 punten op de derde plaats. De achterstand op koploper Eemdijk, dat afgelopen weekend met 1-2 verloor van Berkum, is acht punten. Runner-up DHSC heeft 38 punten verzameld.

In 2023 is de ploeg van René van der Weij nog ongeslagen. Er werd gewonnen van Swift (3-2), gelijkgespeeld bij Berkum (2-2) en afgelopen zaterdag werd er in een spektakelstuk gewonnen van AZSV (4-3). De groen-witten verspeelden een 3-0 voorsprong, maar wisten ondanks een rode kaart de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Clubtopscorer Rens van Benthem (acht goals) was met een hattrick de gevierde man.

Na vier verliespartijen op rij zonder gescoord doelpunt, pakte csv Apeldoorn afgelopen weekend het 21e punt in de vierde divisie. Op Sportpark Middenmeer in Amsterdam toonde de nummer elf op de ranglijst veerkracht tegen WV-HEDW door twee keer een achterstand ongedaan te maken. Eerst was het Jasper Verstraten vlak voor rust met een rake kopbal en tien minuten voor tijd tikte invaller Cedric Bultman de 2-2 binnen. Door de uitslagen van afgelopen weekend werd de voorsprong op de promotie/degradatieplaatsen vergroot naar vier punten.

De uitwedstrijd tegen SC Genemuiden eerder dit seizoen leverde geen punten op. In de eerste speelronde werd het 4-1 op Sportpark De Wetering. Het enige Apeldoornse doelpunt kwam op naam van Cem Köse. De laatste onderlinge ontmoeting op het Orderbos was op 29 september 2018. De Veluwenaren gingen toen met 1-3 onderuit. In de voorgaande drie thuiswedstrijden wonnen de rood-gelen wél van de tapijtstedelingen.

csv Apeldoorn-SC Genemuiden wordt gesponsord door 11teamsports. Dé nummer 1 voetbalspecialist van Nederland is gevestigd aan de Stationsstraat in Apeldoorn.

door Henk-Jan van Beek