Sport

csv Apeldoorn gaat voor volle winst tegen WHC

door Johan Wind

APELDOORN – Zaterdag 8 februari ontvangt csv Apeldoorn WHC Wezep op het eigen Sportpark Orderbos. De ploeg van trainer Jeroen Burghout wil na de zure 2-2 remise uit bij Hierden de tweede thuiswedstrijd na de winterstop in een overwinning omzetten.

Naast de teleurstelling van het gelijke spel was daar zaterdag ook het debuut van nieuwbakken speler Mike de Beer bij csv Apeldoorn. De vleugelaanvaller liet zien dat hij in staat is fris elan aan het vlaggenschip van csv Apeldoorn toe te voegen. Hoewel De Beer in Hierden nog geen potten kon breken richting een overwinning, was aan zijn acties af te zien dat de voormalig Vitesse-speler een absolute aanwinst is voor de ploeg uit het Orderbos.

Mike de Beer

De 21-jarige rechtsbuiten trainde de afgelopen weken al mee op het Orderbos. Na goedkeuring van de KNVB voor de overschrijving kon hij zaterdag in het duel met Hierden zijn debuut maken.

Mike de Beer begon met voetballen bij Apeldoornse Boys, waar hij al snel werd gescout door Vitesse. Bij Vitesse doorliep hij de gehele jeugdopleiding en speelde de Apeldoorner vorig seizoen 25 wedstrijden met Jong Vitesse in de tweede divisie. Na zijn vertrek in Arnhem was De Beer op proef bij diverse profclubs, waarna hij aansloot bij tweededivisionist HHC Hardenberg. Door omstandigheden verliep de eerste seizoenshelft anders dan gehoopt en besloot hij begin december te vertrekken.

De Beer is blij met zijn overgang naar csv Apeldoorn. “Ik ben goed opgevangen door de staf en de spelersgroep. Mijn doel is om zo veel mogelijk te spelen en belangrijk te zijn voor het team in de vorm van doelpunten en assists. Ik heb er zin in om weer officiële wedstrijden te gaan spelen.”

De wedstrijd van csv Apeldoorn tegen WHC Wezep begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Sepp Uitvaartzorg. Sepp ontzorgt, biedt service en heeft oog voor ieder detail. Het biedt een passende en persoonlijke uitvaart en er is één vast aanspreekpunt. Men is ervaren en staat open voor iedere levensovertuiging. Sepp Uitvaartzorg begeleidt uitvaarten in Apeldoorn en omgeving.

Foto’s: Wout van Zoeren