Sport

Coolen Alterno vertoont kampioensachtige trekjes

APELDOORN – De landskampioenen volleybal 2017 die allebei uit Apeldoorn afkomstig zijn. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Het zou wat zijn, zeg. De boys van Draisma Dynamo onderstrepen hun kandidatuur al een heel seizoen lang. Op z’n vroegst sinds afgelopen weekend zal de concurrentie uit Sliedrecht, Ootmarsum en Sneek toch ook serieus rekening gaan houden met Ali Moghaddasians meiden. Wie in de Alternohal getuige was van hoe Coolen Alterno regerend landskampioen VC Sneek afdroogde, zal niet vreemd opkijken wanneer de Matense formatie in het voorjaar zomaar eens vooraan kan staan bij het uitdelen van de prijzen.

Pieken op het juiste moment. Daar draait het in de topsport om. Toeslaan wanneer het moet. Nu betrof het zaterdagavond aan de Waleweingaarde ‘slechts’ een duel uit de vijftiende speelronde van de Eredivisie bij de vrouwen. Een graadmeter betrof het alleszins. De Alterno-speelsters gaven een voorproefje waartoe ze in staat zijn. Het arme VC Sneek kreeg drie sets langs geen schijn van kans. De Friezinnen werden vanaf de eerste balwisseling overrompeld.  Het wilskrachtige Coolen Alterno vertoonde kampioensachtige trekjes tegen de landskampioen. Het pakte de tegenstander bij de keel en liet niet meer los… Iets meer dan een uur tijd hadden de Apeldoornse volleybalsters nodig om de gasten uit het noorden opzij te zetten. Setstanden: 25-20, 28-26, 25-18.

 

“We hebben laten zien dat we het de landskampioen lastig kunnen maken”, sprak Ali Moghaddasian naderhand met enig gevoel voor understatement. In de aanloop naar de beslissende fase van het seizoen temperde de Alterno-trainer de euforie enigszins. Hij bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd. Moghaddasian blijft op z’n hoede, wil niet te vroeg juichen. De start van het huidige Eredivisiejaar, waarin zijn selectie geplaagd werd door blessureleed, bewees hoezeer succes afhangt van ongrijpbare en niet in te calculeren factoren. “Je kunt beter slecht beginnen en goed eindigen.”

 

De winnende coach bleef bescheiden. “We moeten ons op basis van één wedstrijd niet rijk rekenen. We moeten genieten van het moment. Als je van zulke wedstrijden niet geniet, waar moet je dan wel van genieten? Ik ben niet iemand die ver vooruit kijkt. Waar dit eindigt, kan ik niet zeggen. Voorlopig staan we op de vierde plek. Volgende week spelen we tegen Peelpush. Dat wordt weer een nieuwe uitdaging.”

 

De zesde competitiezege op rij bevestigde hoe dan ook hoezeer Coolen Alterno momenteel in the winning mood verkeert. Door de zege op Sneek plaatste het zich definitief voor de kampioenspoule. Nu is het vooral zaak die lijn de komende weken door te trekken. “In het damesvolleybal valt of staat alles met vertrouwen. We zijn vanaf eind november ongeslagen. Ik denk dat ze wel rekening met ons gaan houden”, aldus Moghaddasian.

 

Alvorens de hoogst geklasseerde zes teams in de kampioenspoule gaan uitvechten welke twee teams zich plaatsen voor de best-of-five-serie die de nationale titelstrijd van 2017 beslist, wachten Coolen Alterno nog drie duels in de reguliere competitie. Na het bezoek op 29 januari in Meijel aan Peelpush, sluit de nummer vier uit Apeldoorn het seizoen af met thuiswedstrijden tegen Springendal-Set-Up ’65 en Sliedrecht Sport, de nummers twee en één van de Eredivisieranglijst. Twee extra mogelijkheden derhalve om de vaderlandse top eens uitgebreid op de proef te stellen.