Sport

Coolen Alterno tankt vertrouwen op weg naar play-offs

APELDOORN – Coolen Alterno kende een moeizame aanloop naar de maand december. Nederlagen tegen het Talent Team Papendal en de grootmachten Sliedrecht Sport en VC Sneek gaven november een ietwat onstuimig karakter. De zege op Springendal-Set-Up ’65 van afgelopen zaterdag kwam als geroepen. Het sterkte het zelfvertrouwen van Ali Moghaddasians jeugdige ploeg op weg naar kwalificatie voor de kampioenspoule.

Linda te Molder droeg er zaterdagavond in belangrijke mate aan bij dat het thuisduel tegen de Twentse opponent niet uitdraaide op een vijfsetter. Mede dankzij een sterke opslagserie van de aanvoerster boog Coolen Alterno in het vierde speldeel een achterstand van liefst acht punten alsnog om in setwinst en sleepte het de partij met 3-1 in de wacht. Een welkome opsteker na een week eerder te zijn afgedroogd door titelpretendent VC Sneek. Al had die tik volgens Te Molder niet te lang doorgedreund.

 

“Zo’n deukje raak je gedurende de week al kwijt. We hadden nu vooraf wel het gevoel van dat we echt punten moesten halen. We moesten winnen. Set-Up is zeker geen makkelijke tegenstander. Set een en twee wonnen we, daarna kwamen zij beter in de wedstrijd. Ook omdat wij wat gas terugnamen. In de derde set kwamen we goed terug na een achterstand, maar lukte het net niet. In de vierde set gebeurde hetzelfde, toch had ik wel het gevoel dat we het gingen afmaken. Zeker na die serveserie van mij waarbij we op voorsprong kwamen. Het geloof zat er echt in, het vertrouwen was er”, aldus een opgeluchte Coolen Alterno-routinier.

 

De enig overgebleven speelster van het team dat in 2014 de landstitel veroverde, hoopt dit seizoen met Coolen Alterno opnieuw hoge ogen te kunnen gooien als de prijzen verdeeld worden. Te Molder legt zich niet bij voorbaat neer bij de Sliedrechtse en Sneker suprematie. “We stonden gelijk met Set-Up, we zijn ze nu voorbij gegaan. Het behalen van de play-offs is onze eerste doelstelling. Als in februari de play-offs beginnen, gaan we kijken wat onze tweede doelstelling wordt. Sliedrecht en Sneek zijn op dit moment nog een maatje te groot voor ons. Die teams hebben veel meer ervaring. Als we drie maanden verder zijn, kan het heel anders zijn. Ik denk dat wij nog heel veel kunnen groeien ten opzichte van hen.”

 

De komende maanden moeten uitwijzen of Te Molder en de haren de aansluiting met de Top-twee al kunnen bewerkstelligen. De uitwedstrijd bij landskampioen Sliedrecht vormt komende zaterdag een mooi meetmoment. “We hebben een heel jong team. We halen wisselende resultaten. We zijn nog een beetje zoekende. Ik heb misschien wat meer ervaring, maar die jonge meiden zijn allemaal zo met topsport bezig dat ik ze echt geen adviezen hoef te geven. Het is heel fris, er zit heel veel energie in. Vergelijk je het met waar we in september stonden, dan hebben we al veel stappen gemaakt.”

 

Ali Moghaddasian zag tegen Set-Up ’65 veel dat voor verbetering vatbaar is. Wat vooral telde, waren de drie punten. “Het was een knokwedstrijdje. In deze fase is het belangrijk dat je de punten naar je toe haalt. En ervoor zorgen dat de stemming binnen het team goed blijft. Dat is de zuurstof waarop een team drijft. Doel is sowieso het halen van de play-offs. We moeten in eerste instantie zorgen om ‘the best of the rest’ te worden. Vooral op het niveau van de service-pass moeten we nog doorgroeien.”

 

Coolen Alterno’s kwartfinaleduel om de nationale volleybalbeker bij Topdivisionist Laudame Financials VCN is inmiddels vastgesteld op woensdag 20 december in Capelle aan den IJssel. Alterno’s tweede team komt al op woensdag 6 december in actie tegen bekerhouder VC Sneek. Vanaf 20.00 uur kan volleybalminnend Apeldoorn komen kijken of de Alterno-reserves tot een nieuwe bekerstunt in staat zijn nadat ze in de vorige ronde eredivisionist Zwolle uitschakelden.