Sport

Coolen Alterno scoort winstpunten bij bekernederlaag

APELDOORN – Het bereiken van de finale om de nationale beker dreigt een nagenoeg onmogelijke klus te worden voor de volleybalsters van Coolen Alterno. Ondanks de 1-3 thuisnederlaag tegen landskampioen Sliedrecht Sport laten Romy Hietbrink en haar teamgenotes zich niet uit het veld slaan. “We gaan zeker niet bij de pakken neerzitten.”

Uit verlieswedstrijden kunnen ook winstpunten worden gehaald. Zo kan Coolen Alterno uit de nederlaag in de eerste wedstrijd van de halve finales volop positieve impulsen putten voor zowel de return op 31 januari in Sliedrecht als voor de naderende play-offs. De overtuiging waarmee de Apeldoornse volleybalsters zich met name in de tweede en de – gewonnen – derde set verweerden, biedt voldoende aanknopingspunten om op voort te borduren. ’s Lands sterkste vrouwenvolleybalteam kreeg de zege in de Alternohal zeker niet cadeau, maar beschikte op de beslissende momenten over dat kleine beetje extra doorslagkracht.

Het zorgde naderhand tot gemengde gevoelens in het thuiskamp. Romy Hietbrink meende dat Coolen Alterno had nagelaten de koploper van de eredivisie méér pijn te doen. “We begonnen misschien ietsjes bangig, maar je merkte wel dat er bij ons veel meer beleving was dan in onze vorige wedstrijd tegen het Talent Team. Sliedrecht is misschien net ietsjes constanter dan wij. Misschien hebben zij net iets meer kwaliteit. In de derde set hadden we het lekker te pakken. Jammer dat we dat niet vast konden houden. Uiteindelijk voelt het wel een beetje als een gemiste kans.”

De pupillen van trainer Ali Moghaddasian moeten het geloof in eigen kunnen vertalen in daadkracht. De wisselvalligheid moet eruit, beaamt de aan het begin van het seizoen van Rivo Rijssen overgekomen middenaanvalster uit Exel. Voor spek en bonen meedoen is niet de bedoeling. De bekerfinale halen zal er niet eenvoudiger op worden, Hietbrink gelooft wel dat Coolen Alterno het in zich heeft om in de naderende play-offs een rol van betekenis te kunnen spelen. “Ik denk niet dat dat onmogelijk is. De kwaliteiten hebben we. We zullen alleen constanter moeten worden. Alles moet op z’n plek vallen.”

Na de eenvoudige 3-0 overwinning van afgelopen zaterdag bij hekkensluiter Nering Bögel VC Weert kan Coolen Alterno een plekje in de kampioenspoule nauwelijks meer ontgaan. Met een zege in de laatste reguliere thuiswedstrijd op zaterdag 27 januari tegen Peelpush verzekert de landskampioen van 2014 zich definitief van deelname aan het competitietoetje.