Sport

Columbia drukt WSV dieper in de put met derbyzege

APELDOORN – Elf goede voetballers op een veld zetten betekent niet dat er per definitie een winnend elftal ontstaat. Roberto Klomp en Peter Brouwer beschikken bij WSV over voor tweede klasse-begrippen prima materiaal. Het trainersduo slaagt er tot dusver echter niet in het zaakje op de rails te krijgen. De spelers in zwarte shirts gingen naar aanleiding van de derde en allesbeslissende tegengoal in de derby tegen Columbia flink tekeer tegen de prima leidende scheidsrechter Arnts. Alle afzonderlijke bv’tjes kunnen beter eens bij zichzelf te rade gaan om zich af te vragen waarom het vooraf als titelfavoriet bestempelde WSV na vier duels nog altijd puntloos is.

Die al dan niet terugspeelbal en de aansluitende vrije trap waaruit Columbiaan en voormalig WSV’er Danny Koorevaar in blessuretijd van dichtbij de 1-3 in de touwen joeg, leidde tot felle protesten bij de heren in de zwarte shirts. Alle ophef was overbodig geweest wanneer Modou Nijang in de tweede helft even secuur en onbaatzuchtig had gehandeld als voor de pauze. In de eerste helft scoorde de vorig jaar nog bij WSV actieve aanvaller de openingstreffer voor de bezoekers van de Winkewijert en legde hij de 0-2 klaar voor de altijd scherpe Barry de Jong. Na rust was Nijang te veel uit op eigen succes en zag hij een aantal keren beter geposteerde medespelers over het hoofd. Het was veelzeggend dat keeper Leroy de Boer in he tweede bedrijf de beste man was en Columbia op de been hield.

 

Na het met enig tumult omgeven laatste fluitsignaal stak Roberto Klomp zoals gebruikelijk aan de zijkant van de tribune een sigaretje op. Na de vierde nederlaag op rij bestond de noodzaak om wat stoom af te blazen. “Ik weet niet wat het is. Wat voor verklaring ik heb? Soms ga je in de rust tekeer. De andere keer niet. Het mag wel duidelijk zijn dat ik er niet vrolijk van word. Joh, we geven die goals zó makkelijk weg. Onze eerste helft was niet best. De afstanden tussen de linies waren te groot. In de rust heb ik dat redelijk kunnen corrigeren. Daarna was elke tweede bal voor ons. Je kunt ook niet zeggen dat we geen kansen hebben gehad.”

 

“In tegenstelling tot vorige week creëerden we genoeg kansen en mogelijkheden. De keeper van Columbia pakte een paar geweldige ballen. Ze moeten er wel in, hè. Dat heb ik niet in de hand. De uitvoering ligt in het veld bij de spelers. Het gaat om de punten. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Daar mogen zij mij op afrekenen”, weigerde de WSV-trainer bij de pakken neer te gaan zitten. “Je hebt die overwinning een keer nodig als je vier keer verliest. Zoveel is wel duidelijk.”

 

Columbia-trainer Marco Onderberg zag het naderhand begrijpelijkerwijs wat zonniger in dan zijn collega. “Het was zwaarbevochten, maar ik vind wel dat wij terecht hebben gewonnen. In de eerste helft zaten we er goed op, de tweede helft was wat minder. Dit zijn wel de wedstrijden waar iedereen naartoe leeft. Zeker die jongens met een WSV-achtergrond bij ons. Zelf heb ik dat ik tegen Zwolse clubs. Bij ons werken de jongens kei- en keihard voor elkaar. Ik denk dat wij meer een team zijn dan WSV. Dat stralen we ook uit”, oordeelde de winnende coach.

 

Na drie overwinningen en een nederlaag mag Onderberg spreken van een prima start. “We moeten iedere week verder kijken. Ik heb gezegd: na zes wedstrijden weet je waar je staat. We moeten niet denken dat we in deze klasse ook maar zo eventjes kampioen worden. Alles wat we nu pakken, hebben we alvast. Als we in de top-5 zouden eindigen, doen we het goed. Wie weet, misschien pakken we wel een periodetitel. Dat zou helemaal mooi zijn.”