Sport

Cas Mulder defensieve sleutel tot Beekbergens succes

BEEKBERGEN – Het afstoffen van de platte wagen vindt Cas Mulder nog wat voorbarig. Door de overwinning op directe concurrent SV Twello verstevigde de 26-jarige verdediger met zijn Beekbergen wel de koppositie in de vierde klasse G. De wetenschap dat het Beekbergense vlaggenschip bijna halverwege het seizoen op kampioenskoers ligt, stemt de rots in de branding van de zwartgele defensie meer dan tevreden. “We hebben een gaatje geslagen.”

Hoewel het succesteam van trainer Chris Verbeek heerst in de ‘Apeldoornse Bundesliga’, neemt Mulder het woord kampioenschap vooralsnog niet in de mond. Zoals het een rechtgeaarde verdediger betaamt, blijft hij waakzaam. Dat Beekbergen er uitstekend voorstaat, kan hij hoe dan ook moeilijk ontkennen. De naaste achtervolgers SV Twello, Sportclub Klarenbeek en Vaassen moeten sinds zondag al respectievelijk vijf, zeven en tien punten goedmaken om de koploper te achterhalen. “We zijn nog steeds ongeslagen. We hebben twee keer gelijkgespeeld. Dat is keurig. Als het zo doorgaat en als wij scherp blijven, maken we wel een heel grote kans”, is Mulder zich maar al te zeer bewust.

 

Topschutters Dennis van Engeland (scoorde zondag zijn twaalfde seizoenstreffer) en Jordy Vakkert (al tien keer trefzeker) doen het meest van zich spreken. De ware sleutel voor het Beekbergense succes ligt centraal achterin, bewees Cas Mulder tegen SV Twello. De na uitstapjes bij eersteklasser FC Zutphen en hoofdklasser Bennekom teruggekeerde regisseur zet van achteruit de lijnen uit. Hij zet zijn medespelers op hun plaats, brengt rust aan de bal en ruimt zowel over de grond als in de lucht enorm veel op.

 

Een terugkeer op een hoger niveau is voor de als docent lichamelijke opvoeding werkzame Mulder voorlopig niet aan de orde. “Het viel niet te combineren met mijn werk. Ik had geen tijd om te trainen. En als je niet traint, dan speel je niet bij Bennekom. Daarom ben ik teruggegaan naar Beekbergen. De vierde klasse is natuurlijk een heel ander niveau. Toch heb ik het heel goed naar mijn zin. Ik voetbal hier met mijn vrienden. We doen het met z’n allen.”

 

In de topper tegen SV Twello gaf een laconiek Beekbergen een 3-0 voorsprong in de slotfase nog bijna uit handen. Als maker van de tweede treffer van de thuisploeg en veroorzaker van de strafschop die de bezoekers kort voor tijd terugbracht tot op één doelpunt, stond de man met het rugnummer zes nadrukkelijk in het blikveld. “Twello begon sterker. Wij scoorden op de juiste momenten. 3-0 bij rust is lekker. In de tweede helft hadden we het uit moeten spelen. We hebben na rust te weinig gevoetbald. We maakten het onszelf moeilijk en kregen die twee goals tegen. Tsja, en of zo’n penalty terecht was, doet achteraf niet meer ter zake. De scheidsrechter gaf ‘m. Ik ben blij dat het 3-2 bleef”, reageerde een opgeluchte Mulder na het bevrijdende laatste fluitsignaal.