Sport

Buro Beeld winnaar Stedendriehoek Businesscompetitie

Jan Doornbos (rechts) en Jan Kees Wilbrink ontvangen de ‘cup met de grote oren’ uit handen van Jacqueline Pattimukaij-Boekema en dochter Yazz.

LIEREN – Maar liefst twaalf jaar speelde Jan Doornbos met zijn vaste partner Jan Kees Wilbrink trouw mee met de Stedendriehoek Businesscompetitie en de Stedendriehoek Winter Business League. Evenvaak wisten zij door te dringen tot de finales en vorig jaar eindigde Buro Beeld als tweede. De ontlading was dan ook groot toen Jan Doornbos de felbegeerde ‘cup met de grote oren’ in ontvangst mocht nemen uit handen van Jacqueline Pattimukaij-Boekema van Uitgeverij Stedendriehoek als kampioen van de Stedendriehoek Businesscompetitie.

Golf- en Businessclub De Scherpenbergh is de plaats van handeling, waar bedrijven die lid zijn van deze businessclub deel kunnen nemen aan de Stedendriehoek Businesscompetitie. Verdeeld over twintig poules werkten de deelnemende teams gedurende het jaar hun onderlinge partijen af, waarna ruim veertig teams zich plaatsen voor de halve finales.

Na deze eerste schifting bleven er zesentwintig teams over voor de finale op 11 oktober, die Buro Beeld soeverein wist te winnen met een netto score van 31 slagen. Het werd stuivertje wisselen, want de kampioen van 2021 Merida, met Stan Wilbrink en Bart Oosting, legde beslag op de tweede plaats, gevolgd door de Rabobank met Feike Lemstra en Michiel Bloemendal op de derde plaats, samen met Erik van Asselt en Heidy Dikker Hupkes van Blanken Controls.

Hiermee werd een succesvolle businesscompetitie afgesloten, die vanaf 2015 de naam van hoofdsponsor Uitgeverij Stedendriehoek draagt. De komende wintermaanden wordt de Stedendriehoek Winter Business League, bestaande uit maandelijkse finales, gespeeld, zodat de bedrijfsteams in vorm blijven voor de Stedendriehoek Businesscompetitie 2023.