Sport

Boughalab: twee hattricks in één weekend voor WSV

APELDOORN – Het was Rachid Boughalab het afgelopen weekend niet aan te merken dat hij vanwege een ongemak aan de hiel de hele week niet had kunnen trainen. Zaterdagavond droeg de Marokkaanse balvirtuoos in Gouda met drie goals bij aan het lijfsbehoud van WSV’s zaalvoetballers in de eredivisie. Een dag later gaf hij op het veld als invaller bij WSV’s hoofdmacht een beslissende wending aan de derby tegen Robur et Velocitas. Met zijn tweede hattrick in een tijdsbestek van nauwelijks achttien uur leverde Boughalab een niet alledaags staaltje voetbalkunde.

Zijn inzetbaarheid op het veld was lang twijfelachtig geweest. “Ze waren eerst bang voor een hielspoor, maar ik kon zaterdag in de zaal wel meedoen. Dat was het belangrijkste. 9-7 gewonnen. Drie keer gescoord. In de eredivisie gebleven. Na afloop heb ik de trainer geappt dat ik kon spelen tegen Robur. Voordat ik inviel, liep het niet echt. We gingen 4-3-3 spelen. En mijn eerste balcontact was meteen raak. Dat ik er weer drie maak, is natuurlijk mooi. Een dubbele hattrick, ja”, genoot de ‘man of the match’ nadien volop na van zijn opmerkelijke prestatie.

 

En dan te bedenken dat Roberto Klomp zondagmiddag pas na aandringen van co-trainer Peter Brouwer besloot om Boughalab binnen de lijnen te brengen. “Ik kreeg een duwtje van Peter: gooi ‘m erin. We zijn vanaf dat moment met drie spitsen gaan spelen. Als het niet goed gaat, moet je toeslaan vanuit de individuele klasse die je hebt. Dat hebben we gedaan. Robur speelde gewoon beter dan wij, dat klopt. Maar wij maakten op de juiste momenten de goals. De winst telt. Er stond dan wel niet al te veel meer op het spel, maar juist in zo’n derby is dat wel lekker. We willen het seizoen goed afsluiten. Ook die laatste twee wedstrijden winnen. Kijk je terug op het seizoen, dan hadden we er meer van verwacht. Na de winterstop is het fout gegaan”, houdt de WSV-trainer er geen rekening meer mee dat zijn ploeg nog via een achterdeurtje de play-offs om promotie binnensluipt. “We hebben niks meer in eigen hand. We zitten in de wachtkamer.”

 

Het ene punt dat zijn ploeg nog nodig had om niet meer in de nacompetitie tegen degradatie terecht te komen, was Robur et Velocitas en scheidend coach Willem Mulderij niet gegund. “Het klinkt gek na een 5-2 nederlaag, maar over de wedstrijd kan ik tevreden zijn. Wij hadden er ook wel vijf kunnen maken. Kansen hebben we genoeg gehad. We hebben WSV weggedrukt. Het balbezit was zeker 70:30 in ons voordeel. Allemaal heel mooi natuurlijk, maar het gaat om de doelpunten. We hebben in elk geval wel laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen en een goede tweedeklasser zijn. Het is dit seizoen alleen te wisselvallig geweest. Nog zes punten, dan zit het erop”, reageerde de naar het Zevenaarse DCS vertrekkende Robur-trainer.

 

Of Rachid Boughalab op zijn beurt komend seizoen nog het shirt van het winnende WSV draagt, daar kon de drievoudige doelpuntenmaker zondag nog geen uitsluitsel over geven. “Ik ga er vanuit dat ik op het veld bij WSV blijf. In de zaal heb ik links en rechts wat aanbiedingen. Financieel is dat aantrekkelijk. Nee, ik zeg niet om welke club het gaat. Het is wel in Nederland, ja. Ik heb in de loop van de week een gesprek. Dan beslis ik wat ik doe.”

 

* WSV/Shoepimp moet het in het komend seizoen stellen zonder de inbreng van Mo Bendadi. Tweededivisionist FC Lienden, bij wie WSV’s meest begenadigde zaalvoetballer op het veld onder contract staat, staat Bendadi niet langer toe voor de Apeldoornse zaalvoetbaleredivisionist uit te komen.