Sport

‘Binnenkort zelfs weer competitie spelen’

Redacteur van deze krant traint bij fit20

door Marc Looijen

Het nieuwe jaar is inmiddels een aantal weken onderweg en de trainingen bij fit20 gaan gestaag door, op wekelijkse basis. Ik ben inmiddels alweer 22 maanden bezig en dat getal duizelt me, eerlijk gezegd. Immers, toen ik ooit in mijn geboorte- en tot en met 2011 ook mijn woonplaats Veenendaal een sportschooltraject wilde volgen, ging dit precies drie weken goed.

Dan moet fit20 dus iets heel erg goed doen, want mijn zelfdiscipline is op dat vlak hemeltergend. Is het de empathische persoonlijke begeleiding door Christine en/of Xandra, de schitterende operastem van eigenaresse Hilde die je naar een schier onmogelijke prestatie zingt, is het de gedeelde ‘smart’ met – meestal – trainingsmaatje Anneke? Wie zal het zeggen, maar ik verbaas mezelf nog het meest over al bijna twee jaar lang een vast bezoek aan de fitness-studio aan de Asselsestraat.

Mijn benen zijn door de vele maanden heen ware powerhouses geworden. De laatste weken druk ik met een soort van gemak al 152 kilogram weg op de Leg Press. En ja, mijn trouwe onderdanen trillen na de zoveelste herhaling van de oefening, maar dat is alleen maar positief. Ze hebben hun werk gedaan en mogen vervolgens uitrusten.

Na elk van de zes toestellen geeft het schermpje aan hoe ik het er vanaf heb gebracht. Een aaneenschakeling van positieve teksten, die nog eens wordt versterkt door de enthousiaste personal trainers en het gemiddelde na zes toestellen. Dat was enkele maanden geleden 90, nu zit ik op 88 of 89, simpelweg omdat er regelmatig een paar kilootjes aan gewicht bij komen. De bedoeling is dat mijn spieren ook daar weer op gaan reageren en dat ik binnen afzienbare tijd weer die 90 ‘aantik’.

Dus termen als: Current best, Super timing (tempo), Super focus (bereik) en Super steady (ritme) zullen nog regelmatig aan me voorbij trekken, compleet met virtuele confettisnippers. Ik ben er als een kind zo blij mee. Maar belangrijker nog: weg zijn alle knieklachten, tafeltennissen gaat weer net zo goed als vóór 30 december 2016, die vermaledijde dag met ‘het huishoudkrukje en de ovenschaal’. Ik heb vorige week ook weer een nieuw batje gekocht, binnenkort eindelijk weer competitie spelen. Mede dankzij fit20.

To be continued…