Sport

Beste boulers bijeen bij ‘t Zwijntje

APELDOORN – Het NK pétanque op zaterdag 20 en zondag 21 april belooft een sportief schouwspel te worden. JBV ’t Zwijntje ontvangt de beste spelers van het land op haar jeu de boules-accommodatie. Doorgaans overheerst de gezelligheid op de banen aan de Schoonbroeksweg 5. Dit weekend zal het niveau van de wedstrijden hoog zijn. Publiek is op beide dagen welkom vanaf 10.00 uur. Wethouder Peter Messerschmidt opent het kampioenschap met het werpen van de eerste stalen bal.

Over het kampioenschap

Tijdens het NK strijden meer dan honderd duo’s om de nationale titels. Er wordt gespeeld in de categorieën mannen en vrouwen. Pétanque is een sport waarin Fransen traditioneel de dienst uitmaken, maar de laatste jaren veroveren Nederlandse spelers ook medailles op het Europese podium. Enkele spelers van ’t Zwijntje strijden mee om de ereplaatsen. Ze waren in het verleden regelmatig succesvol. Zondag aan het eind van de middag zijn de winnaars van 2024 bekend.

De vereniging

De accommodatie van ’t Zwijntje is dit weekend vrij toegankelijk voor kijkers en supporters. De sport met het zuidelijke tintje wordt zoveel mogelijk in de open lucht bedreven. Tijdens het NK wordt bovendien gebruik gemaakt van de fraaie hal. De meeste leden van ‘t Zwijntje zullen tijdens het kampioenschap als vrijwilliger aan het werk zijn. De voorbereidingen zijn sinds januari in volle gang.

Voor meer informatie: www.zwijntje.nl