Sport

Beperking op een positieve manier ingezet

VAASSEN – Handbalvereniging CVO heeft afgelopen najaar een clinic rolstoelhandbal georganiseerd in De Wieken. Dit heeft geresulteerd in het opzetten van een team binnen de club.

Het team bestaat uit mannen en vrouwen met en zonder lichamelijke beperking. “Onze rolstoelhandballers zetten hun beperking op een goede en positieve manier in, zodat er samen gesport kan worden”, vertelt Astrid Klein Herenbrink.

Arie Velthoen is een van de leden van het team. Begin 2019 liep Arie een levensbedreigende bacteriële infectie op, waardoor een bovenbeenamputatie onvermijdelijk was. “Onze pensioentijd hadden mijn vrouw en ik anders voorgesteld, maar we beseffen dat we leven in een bonusperiode.” Na een revalidatietraject kan Arie weer lopen dankzij een prothese en met behulp van een rollator. “Mijn biljartsport moest ik als actief speler helaas wel opgeven.”

Een goede buur wees Arie op de mogelijkheid dat rolstoelhandbal werd geïntroduceerd in Vaassen. “Die sport kende ik amper, maar ik ben gaan kijken en mocht het direct uitproberen. Wat een fantastische beleving! Niet alleen steengoed voor je conditie, maar vooral het contact met elkaar. Jong en oud, mannen en vrouwen in hetzelfde team. Het creëert een geweldige sfeer.”

Leuke groep mensen
Het team wil graag groeien om mee te kunnen doen met de landelijke competitie en zoekt nog enthousiaste mensen. Arie hoopt met zijn verhaal zijn enthousiasme over te dragen. “Op het moment wordt het team aangevuld met enthousiaste handballers van andere teams die het leuk vinden om eens mee te trainen. ‘Wat is het leuk om mee te doen’, ‘het is zwaarder en moeilijker dan ik dacht’ en ‘wat een leuke groep mensen’, zijn vaak de reacties die wij vaak horen na een eerste keer meetrainen.”

In de omgeving is CVO de enige handbalclub die deze unieke sport in teamverband aanbiedt.

“Het is mogelijk om op een vrijblijvende manier kennis te maken met rolstoelhandbal en mee te trainen. Geen zorgen, er zijn sportrolstoelen aanwezig. Dus ben je geïnteresseerd in rolstoelhandbal, omdat je bijvoorbeeld (langdurig) geblesseerd bent of een beperking hebt? Kom dan eens langs. Elke donderdag van 18.00 tot 19.00 uur is er een training in dorpscentrum De Wieken in Vaassen.”

Voor vragen of meer informatie kan men mailen naar Astrid Klein Herenbrink: jenakleinherenbrink@gmail.com