Sport

Beker serieuze testcase voor grillig Coolen Alterno

APELDOORN – De generale repetitie verliep teleurstellend. Maar als spreekwoorden daadwerkelijk de basis vormen voor een succesvolle uitvoering, dan kan de halve finalewedstrijd voor de nationale beker weleens een ideaal ‘knalmoment’ worden voor de volleybalsters van Coolen Alterno. “We moeten er volle bak tegenaan”, is Coolen Alterno-aanvoerster Linda te Molder niet van zinnen zich zonder slag of stoot gewonnen te geven tegen het favoriete Sliedrecht Sport.

De 2-3 nederlaag van afgelopen in de thuiswedstrijd tegen het Talent Team Papendal betekende weliswaar een domper voor de Apeldoornse volleybalsters, in de twee dubbele ontmoeting tegen de landskampioen heeft de equipe van coach Ali Moghaddasian goed beschouwd niets te verliezen. In de rol van underdog kan het grillige Coolen Alterno de opponent uit Sliedrecht onbevangen tegemoet treden. Een betere tegenstander om een drempel te slechten bestaat er in Nederland niet…

 

Linda Te Molder put vertrouwen uit de twee competitieduels tegen ’s lands sterkste vrouwenvolleybalteam eerder dit seizoen. “We hebben twee keer met 3-1 verloren, toch zijn we niet weggespeeld. Willen we een kans maken, dan moeten wij wel allemaal op onze top zijn. Er mogen er niet één of twee verzaken. Verliezen van het Talent Team is zuur. Na zo’n nederlaag ga je niet met een lekker gevoel de beker in. Maar we moeten de koppen leeg maken en erin vliegen”, beloofde Te Molder dat Coolen Alterno woensdag alles in het werk stelt om de heenwedstrijd in de Alternohal in eigen voordeel te beslissen.

 

Ook Ali Moghaddasian meent dat er voor zijn ploeg in de competitie tegen Sliedrecht Sport meer had ingezeten. Alterno’s coach is er van overtuigd dat zijn jeugdige ploeg de potentie bezit om ‘s lands Top-2 – Sliedrecht en Sneek – in competitief verband de baas te blijven. Willen de Apeldoornsen de bekerfinale halen, dan zullen ze in de twee halve finales de woorden van hun trainer in daden moeten omzetten.

 

Het recente oefenduel tegen VC Sneek sterkt Moghaddasian in zijn opvatting. “We walsten vorige week over Sneek heen. Een kenmerk van topspeelsters is dat ze er staan wanneer dat van ze gevraagd wordt. Wij hebben veel talenten in onze ploeg. Voor zo’n halve finale hoef ik ze niet extra te prikkelen. Ik moet ze laten inzien dat ze het kunnen. Ze moeten er zelf in geloven. De beste manier om dat te bereiken is door het te doen.”

 

Coolen Alterno ontvangt Sliedrecht Sport op woensdag 17 januari voor de eerste halve finalewedstrijd om 19.30 uur in de Alternohal. De return in Sliedrecht is vastgesteld op 31 januari.