Sport

Bas van de Goor Foundation partner WK volleybal

APELDOORN – Op 23 september start het WK Volleybal voor vrouwen. Het vierjaarlijkse wereldkampioenschap duurt ruim drie weken en er nemen 24 landen uit vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het WK wordt in samenwerking met de Poolse volleybalbond georganiseerd. Er wordt dus zowel in Nederland als in Polen gespeeld. In Nederland is de Bas van de Goor Foundation maatschappelijk partner.

Dit WK kent in Nederland twee toernooidirecteuren. Ex-topvolleybalster Manon Flier en Bas van de Goor, die met de ‘Lange Mannen’ olympisch kampioen volleybal werd in 1996. Samen zullen zij het toernooi leiden. Bas van de Goor heeft een eigen foundation die als missie heeft om mensen met diabetes in beweging te brengen. Bas heeft zelf diabetes en weet als geen ander hoe belangrijk sporten is voor zijn eigen diabetesmanagement. De foundation organiseert zowel activiteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes type 1 als de Nationale Diabetes Challenge waar mensen met (voornamelijk) diabetes type 2 aan de slag gaan met meer bewegen en gezonder leven. De foundation heeft hiermee als missie om mensen te laten ervaren dat hun kwaliteit van leven hoger wordt als ze meer bewegen.

Sport verbindt
Bas van de Goor is enthousiast over het WK en het partnerschap met zijn foundation: “Behalve dat ik een potje volleybal nog altijd erg leuk vind en het super is dat het WK voor vrouwen in Nederland wordt gespeeld, vind ik het fijn dat we als foundation kunnen laten zien wat wij doen. Sport verbindt en dat doen wij bij de foundation ook. We verbinden mensen met (pre)diabetes met elkaar, met meer kennis en de zorgprofessionals daaromheen. In Gelderland startten er ongeveer 40 van onze 150 wandelgroepen die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge die wij jaarlijks organiseren om mensen te ondersteunen naar meer beweging en een gezondere leefstijl. Mede dankzij de gastgemeenten van het WK Volleybal brengen we nog meer mensen in beweging. Het eindfestival van de Nationale Diabetes Challenge organiseren we tijdens het openingsweekend van het WK in het Gelredome, waarbij onze deelnemers ook naar het WK mogen.”

(Foto: fotohoogendoorn.nl)