Sport

Armon Veeneman met voldaan gevoel naar Studio Sport

APELDOORN – Het kon niet op bij AGOVV. Na de onthullingen in De Stentor over de toekomst van de club kwamen er zaterdagmiddag als toegift drie welkome punten bij voor de stroef gestarte hoofdmacht. De 5-2 overwinning op VSCO’61 zorgde behalve voor blije gezichten ook voor een zekere opluchting op sportpark Berg en Bos. De winstpartij brengt trainer Hans uit den Bogaard en zijn manschappen voor even in wat rustiger vaarwater.

Marcel Poll was niet de enige die in aansluiting op de wedstrijd met een zelfvoldaan gevoel bij de kleedkamer rondliep. Met een stevige grijns op het gelaat reageerde AGOVV’s grensrechter hoe hij zich ‘naar eigen eer en naar eigen geweten’ van zijn taak had gekweten. Armon Veeneman kon een tevreden glimlach evenmin onderdrukken. Enkel in zijn functies als sportverslaggever van De Stentor en RTV Apeldoorn had de 23-jarige linksback zich de afgelopen weken op de velden dienstbaar gemaakt. Met zijn eerste 90 minuten namens AGOVV 1 in de benen kon hij zich ook weer voetballer voelen.

 

“Ik had mijn kniebanden verrekt en al met al heb ik er zeven weken uitgelegen. Het herstel duurde langer dan gedacht. Donderdagavond kwam de trainer naar me toe en vroeg of ik kon spelen. Ik had maar twee volledige trainingen achter de rug, maar ik had niet verwacht dat ik het 90 minuten vol zou houden. Al moet ik wel toegeven dat ik er na 75 minuten behoorlijk doorheen zat. Het belangrijkste is dat we met 5-2 hebben gewonnen. Dat is prima. Dat hadden we ook wel even nodig na die nederlaag van vorige week in Lelystad”, reageerde Veeneman.

 

Tegen VSCO’61 herstelden de Blauwen zich op de best denkbare wijze van de 5-0 zeperd van een week eerder. De wilskrachtige equipe van Hans uit den Bogaard toonde veerkracht en boog een vroege 0-2 achterstand om in een klinkende 5-2 zege. Yuri Brentjens en Lars Hoekman brachten de thuisploeg al voor rust op gelijke hoogte. In de stromende regen maakten Marco Bosz en Maikel van der Wijk (twee treffers) het Blauwen-feestje na rust compleet.

 

“We hebben weer 4-3-3 gespeeld. Dat voelt toch vertrouwd. Na die snelle 0-2 achterstand scoorden wij snel de 1-2 en daarna ook de gelijkmaker. We voetbalden goed. In de rust is gezegd dat we gewoon zo moesten doorgaan. Toen we voor kwamen, stuurde VSCO al die grote kerels mee naar voren, maar de organisatie stond goed bij ons. Hopelijk kunnen we op deze weg verder gaan. Het zou mooi zijn als Gino de Zeeuw en Joey Bosz er binnenkort ook weer bij zijn. Die jongens kunnen we goed gebruiken”, aldus de sportjournalist in opleiding, die deze week een jongensdroom in vervulling ziet gaan.

 

Veeneman begint woensdag aan een drie maanden durende stage bij Studio Sport. Dat hij in die periode wedstrijden van AGOVV moet laten schieten, verwacht de verdediger niet. “Er is gezegd dat ze rekening houden met hobby’s. Met de trein ben ik zo vanuit Hilversum in Apeldoorn.”

 

Trainer Hans uit den Bogaard was blij dat zijn gok om de net herstelde Veeneman op te stellen goed uitpakte. “Ik moest wat, ik had niemand anders voor die positie. Ik heb in elk geval genoten van de passie en strijdlust. Bij de groep komt langzaam het besef dat het niet vanzelf gaat. Iedereen gaat nu natuurlijk zeggen dat het komt omdat we zijn teruggegaan naar 4-3-3, maar daar prik ik doorheen. Toen we zo snel achter kwamen, dacht ik even: het zal toch niet weer hè… Gelukkig stond het goed en zat er veel variatie in ons spel. Volgende week wacht Lunteren. Ik hoop dat de jongens dan hetzelfde kunnen opbrengen. Eigenlijk wil ik zelfs nog een pasje meer zien. Het zou mooi zijn als ze daar van doordrongen raken. Want als wij een pasje minder maken, dan hebben we maar een heel matige ploeg.”