Sport

Apeldoornse Rose Marie Nijkamp Gelderse Kampioen t/m 14 jaar

APELDOORN – Tussen zondag 28 april en zondag 5 mei werd door de KNLTB in Nijmegen – bij TV Rapiditas – de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) georganiseerd. De PJK is het eerste toernooi van de reeks aan toernooien, dat in de zomer door KNLTB georganiseerd wordt. Voor de onderdelen 12, 14 en 16 jaar worden punten toegekend voor de juniorenranglijst. Daarnaast wordt gespeeld voor de titel Provinciaal Jeugd Kampioen’. De wedstrijden tellen ook mee voor je actuele rating.

Apeldoorn was dit jaar bijna in elke categorie vertegenwoordigd door jonge talenten. In de categorie groen: Thijmen Bisseling (ALTV Tepci) en Osman Ata (TV de Maten). In de categorie JE12: Jonathan Raap (TC Sprenkelaar) en Thomas Nijkamp (ALTV Tepci). In de categorie ME14: Rose Marie Nijkamp (TV de Maten) en Dilay Ata (TV de Maten). In de categorie JE14: Twan Willemstijn. In de categorie ME16: Mierle Zwier (TC Ugchelen) en Demi Kelder (LTC Loenen). In de categorie JE16: Daan van Miltenburg.

In het weekend werden de finales gespeeld. In de categorie JE12 schopte Jonathan Raap het verst .Hij werd in de halve finale uitgeschakeld door de eerste geplaatste Justus Haaijema en eindigde na de play-offs op de 3de plek. In de categorie JE16 haalde Daan van Miltenburg de finale. Hij verloor in twee sets van Sam Rijpert (4-6 3-6).

Bij de ME16 werd Demi Kelder finaliste en eindigde Mirle Zwier op de 3de plaats. Het beste resultaat werd door Rose Marie Nijkamp gehaald. Zij werd 1ste in de categorie ME14. De nummer 1 van de plaatsingslijst gunde maar 1 game in de finale tegen de 2de geplaatste Diede van Gelder (nr. 15 op de nationale ranglijst). Voor de 5de keer mag de 13 jarige Rose zich Gelders Kampioen noemen. Ook mag zij in september Gelderland vertegenwoordigen op de Nationale Provinciale Kampioenschappen waar de winnaars van alle provincies aan meedoen.

Foto: Laura Nijkamp
Op de foto: Rose Nijkamp met eigen beker en de uitnodiging voor de Nationale Provinciale Kampioenschappen