Sport

Apeldoornse Boys klaar voor eeuwfeest

APELDOORN – “Hoe mooi kan het zijn: in het jubileumjaar worden we kampioen en voetballen we weer in de vierde klasse”, vertelt John Lamberts enthousiast. “Dit valt mooi samen met de festiviteiten die in oktober gepland staan om het jubileum te vieren. Een groep enthousiaste leden is al maanden met de voorbereiding bezig om hier invulling aan te geven en het belooft een mooie periode te worden.”

Op zaterdag 20 oktober beginnen de festiviteiten met een wedstrijd van (oud) Apeldoornse Boys-voetballers. Aansluitend is er een reünie, waar iedereen herinneringen kan ophalen. Die zijn er natuurlijk wel als je een geschiedenis van 100 jaar hebt. Op dinsdag 23 oktober, de oprichtingsdatum, is er een bijzondere ledenvergadering en op zaterdag 27 oktober is het grote jubileumfeest. “Voorafgaand is er ‘s middags een receptie, waar alle Apeldoornse verenigingen, de gemeente, de KNVB en natuurlijk onze sponsoren ons kunnen feliciteren met het mooie jubileum.” ‘s Avonds is het grote feest. “Natuurlijk is er live-muziek om het 100-jarige jubileum te vieren. Op deze avond zullen ook de jubilarissen worden gehuldigd met hun 60- of 70-jarig jubileum. Als klap op de vuurpijl zal het eerste exemplaar van het jubileumboek aan een bijzondere persoon worden overhandigd.”

Net voor de jubileumweek valt op elk huisadres in Apeldoorn een jubileumkrant op de mat. “We willen natuurlijk iedereen laten weten dat Apeldoornse Boys 100 jaar bestaat.” Deze wordt tegelijk bezorgd met Nieuwsblad Stedendriehoek. Kijk op de website www.apeldoornse-boys.nl voor meer informatie over de verschillende festiviteiten.