Sport

Apeldoorn kiest weer de beste sporters

Na een zeer succesvol jaar voor de Apeldoornse sport zal er weer een groots Sportgala georganiseerd worden om de sport in Apeldoorn te vieren. Dit zal plaatsvinden op woensdagavond 20 maart 2024 in Schouwburg Orpheus.

Tijdens dit vieren van de Apeldoornse sport zal ook dé Sportprijs 2023 uitgereikt worden. Vorig jaar ging deze prijs naar baanwielrenner Harrie Lavreysen (zie foto). Daarnaast zijn er prijzen voor talent van het jaar en vrijwilliger van het jaar.

Sportpenningen

“Ook zullen alle Nederlands kampioenen en winnaars van goud, zilver of brons op een EK of WK worden gehuldigd met een sportpenning. Vorig jaar waren dit ruim 100 penningen en we verwachten er dit jaar minimaal net zoveel te mogen uitreiken”, aldus Niels van Leeningen van de Sportraad Apeldoorn.

Nieuwe vakjury

De organisatie van het Sportgala en de verkiezing ligt in handen van Sportraad Apeldoorn, de gemeente Apeldoorn en Accres. “Daarbij hebben we dit jaar een nieuwe vakjury opgericht, bestaande uit vijf oud-topsporters én deelnemers aan Olympische Spelen. De vakjury bestaat dit jaar uit Daniëlle Gommers-Vriezema, Bas van de Goor, Gert-Jan Liefers, Elis Ligtlee en Anne-Grethe Stormorken.”

Aanmeldingen en nominaties

De organisatie én vakjury houdt het hele jaar al zo goed mogelijk in de gaten welke sporters er in aanmerking komen voor een nominatie en/of sportpenning, maar er is ook de mogelijkheid tot het nomineren/aanmelden van sporters, sportteams, vrijwilligers etc. “We willen er immers zeker van zijn dat iedereen die recht heeft op een Sportpenning, deze ook zal ontvangen. Op de website van de Sportraad (www.sportraad.nl) zijn de criteria en de aanmeldingsformulieren te vinden. De aanmelding dient uiterlijk 7 januari 2024 bij ons binnen te zijn. Dit kan per e-mail via info@sportraad.nl of per post naar Laan van Westenenk 4, 7336 AZ Apeldoorn.”