Sport

Apeldoorn Cup 2017

APELDOORN – Volgende week wordt op maandag 14, woensdag 16 en zaterdag 19 augustus gevoetbald op de velden van csv Apeldoorn in het Orderbos. In tijd van een week moet dit leiden tot een uiteindelijke winnaar van de Apeldoorn Cup 2017. Naast een wisselbeker, een geldprijs volgt de onuitwisbare roem’ die deze titel met zich meebrengt. Voor het wedstrijdschema verwijs ik u graag naar bijgevoegd overzicht.

In 2016 werd de opzet van de Apeldoorn Cup drastisch gewijzigd. Het waren vooral de spelers, bestuurders en toeschouwers die zich lovend uitlieten over deze vernieuwing. Naast de sportieve strijd kenmerkte het toernooi zich ook met een groot reünie gehalte. Gezelligheid tussen spelers en bestuurders was in ruime mate aanwezig.
Met wat kleine aanpassingen hoopt de organisatie een passend vervolg te geven op het toernooi 2016. De Federatie wordt ondersteund door zeven sponsors, die het mogelijk hebben gemaakt om het toernooi op een goede wijze te organiseren en te realiseren. Het kenmerkt ook hun gedachte om niet hun namen te verbinden aan dit toernooi en daarom blijft de naam Apeldoorn Cup in stand. “We noemen dit vaak sociale sponsoring. Toch maar deze weldoeners vermelden: Intersport Jonker, Garage Veeneman & Zn, Nieuwsblad Stedendriehoek, Bouwonderneming Veeneman bv, Sportunity.nu, Dijkgraaf-Rijsdorp, Broekhuis Apeldoorn.”
Ook nieuw is dat tijdens het toernooi door Sportunity een WE Sports toernooi wordt georganiseerd voor de jongeren onder ons. De naam is de eCup. Ongeveer vijftig deelnemers uit diverse verenigingen nemen deel. Ook op de Play Station of de Xbox zal er dus strijd worden geleverd.
Voor elke wedstrijddag en of -avond wordt slechts € 1,00 gevraagd als entree. Dit entreebewijs is tevens een lot waar mooie prijzen mee zijn te winnen. Het totale bedrag gaat elk jaar naar een goed doel. In 2017 is dat Stichting De Klup.