Sport

Alle ingrediënten aanwezigvoor mooi voetbalgevecht

APELDOORN – Zaterdag 29 september neemt csv Apeldoorn het thuis op sportpark Orderbos op tegen sc Genemuiden. Een tweestrijd die vaak garant staat voor strijd en passie. De belangen zijn ook deze editie voor beide teams groot.

Na het verlies van zowel csv Apeldoorn als sc Genemuiden afgelopen zaterdag zijn beide teams gebrand op een overwinning. Voor csv Apeldoorn zijn de drie punten van belang om uit de onderste regionen weg te blijven. Voor Genemuiden is het zaak om niet nu al de aansluiting in de top van de Hoofdklasse B te verliezen. De laatste thuiswedstrijd tegen Genemuiden ligt nog vers in het geheugen. Op 12 mei speelde csv Apeldoorn een heroïsche wedstrijd tegen Genemuiden (2-1 winst). Het was de opstart voor het uiteindelijke lijfsbehoud in de Hoofdklasse voor csv Apeldoorn en een streep door de rekening van Genemuiden ten aanzien van een eventueel kampioenschap.

In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag sprak ik Yorik Meijer. De 21-jarige linksback speelde tot dusverre alle competitiewedstrijden vanaf het begin. Op mijn vraag waarom Meijer destijds als C-junior overstapte van avv Columbia naar csv Apeldoorn: “Ik wilde heel graag op een hoger niveau voetballen. Tijdens een festiviteit op het bouwbedrijf van mijn oom,  die een van de hoofdsponsors is, werd mij tijdens een clinic waar ik aan deelnam gevraagd of ik zin had om bij csv Apeldoorn te komen voetballen. Die uitnodiging heb ik toen aangenomen”, aldus Meijer. Meijer kijkt positief terug op zijn prestaties tijdens de afgelopen wedstrijden. Hij geeft aan dat hij tegen Urk een goede wedstrijd speelde, tegen Berkum een ongelukkige eerste helft met een goed herstel in het tweede bedrijf en tegen ACV weer een goede wedstrijd. Met een schitterende goal als positief punt tegen ACV, had Meijer ook een minder positieve rol als veroorzaker van een strafschop: “Dat was geen handige actie van mij. Er was licht contact, maar als scheidsrechter kun je dan een strafschop geven”, aldus Meijer, die afgelopen zaterdag uit bij Duno D al in de 27e minuut het veld geblesseerd moest verlaten.

De wedstrijd tegen sc Genemuiden begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Dijkgraaf Rijsdorp. Gespecialiseerd in kantoorartikelen, projectinrichting, werkplekverbetering, drukkerij, kantoormachines en verhuur van kantoorunits.

 door Johan Wind