Sport

AGOVV winnaar Promohouse O23 Cup

Afgelopen woensdag heeft de finale van de Promohouse O23 cup plaatsgevonden. De strijd ging tussen AGOVV en Groen-Wit ’62 en werd gespeeld op het complex van avv Columbia. Het was lang spannend deze wedstrijd. Beide doelmannen werden meermaals op de proef gesteld. Ook werd er aan beide kanten een treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

Er werd veel energie in de wedstrijd gelegd en na een 0-0 ruststand leek het in het tweede bedrijf af te stevenen op strafschoppen.

Het venijn zat hem echter in de staart deze avond. Na een lange pass van aanvoerder Jesse Perdon van AGOVV was het in de 81ste minuut Luca Bouwmeester die de 1-0 op het scorebord bracht. Vrijwel direct schoof Groen-Wit ’62 een speler door naar de voorste gelederen. Dit resulteerde in meer ruimte voor spits Senna Exalto van AGOVV. Hij soleerde naar de 2-0 die hij in de 89ste minuut hard met links binnen schoot.

De talenten van Groen-Wit ’62 gaven niet op en niet veel later was het 2-1 na een snoeiharde treffer van Senn van Kasteren.

Groen-Wit ’62 probeerde het nog wel, maar ze hadden niet genoeg tijd om nog iets te kunnen forceren. Scheidsrechter Delphin de Graaf floot voor het einde. Hij werd deze wedstrijd geassisteerd door Matthias Hollebeek en Jari Procee.

Zo werden “de Blauwen” de trotse kampioen van de Promohouse O23 cup jaargang 2022-2023.

Een dankwoord gaat uit naar Columbia voor het beschikbaar stellen van het complex, de scheidsrechters van de SAO die de wedstrijden hebben geleid en de organisatie bestaande uit Aart Bronkhorst, Guus Jurriens, Marthijn Witteveen en Martijn de Haas. De foto’s werden gemaakt door René Hulshoff.

Een bijzonder dankwoord gaat naar sponsor Promohouse, de naamgever van dit toernooi voor de Apeldoornse voetbaltalenten.