Sport

AGOVV sluit goalgetter Maikel van der Wijk weer in de armen

AGOVV heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Maikel van der Wijk (23). Daarmee keert de volgende oude bekende terug op sportpark Berg en Bos, want de spits uit Eerbeek speelde tot afgelopen seizoen nog voor ‘de Blauwen’. Van der Wijk komt over van NSC Nijkerk. 

Met Van der Wijk, die morgen (woensdag) zijn 24e verjaardag viert, haalt AGOVV voor 2021|2022 de zo gewenste doelpuntenmaker binnen. In het laatste jaar dat de spits actief was op Berg en Bos maakte Van der Wijk in 17 competitieduels 18 goals. In totaal kwam hij bij AGOVV tussen 2016 en 2020 tot 36 doelpunten in 70 officiële wedstrijden. Eerder speelde Van der Wijk voor AGOVV in de jeugd, waarna hij nog vijf jaar uitkwam voor PEC Zwolle en daar in de B1 topscorer werd van de eerste divisie. Voordat Van der Wijk terugkeerde in Apeldoorn speelde de Eerbeker ook nog voor WHC.

Van der Wijk: “Ik zag bij NSC geen perspectief meer voor aankomend seizoen. De keuze voor AGOVV heeft te maken met de ambitie die de club heeft uitgesproken en de sterke selectie die er staat voor volgend seizoen. Het voelt voor mij als thuiskomen bij deze warme club. Dit is het juiste moment om terug te keren. Mijn ambitie is om aankomend seizoen voor promotie te gaan en te kunnen bouwen aan een sterk team die tot veel in staat is.”

AGOVV verwelkomde eerder Joey Bosz, Jesse Perdon, Luca Bouwmeester, Patrick Jansen en Jesse Hartgers voor volgend seizoen. Daarnaast gaven zeventien selectiespelers al aan de club trouw te blijven.