Sport

AGOVV haalt twee routiniers binnen

APELDOORN – Julius Wille (31) en Bas Ent (31) spelen vanaf komend seizoen (weer) in het AGOVV-shirt. De twee vrienden zitten vol ambitie en willen AGOVV naar een hoger niveau tillen.

Met Wille en Ent wordt AGOVV flink versterkt. De twee routiniers kennen elkaar al vanaf hun zeventiende jaar, toen ze samen in het Nederlands elftal O17 uitkwamen. Wille is een oude bekende van de ‘Blauwen’ en dit wordt de vijfde keer dat hij het AGOVV-blauw om zijn schouders gaat dragen. De eerste keer was tijdens het betaald voetbal avontuur van AGOVV. In de periode 2007 tot en met 2010 speelde hij 76 officiële wedstrijden en daarin was hij twaalf keer trefzeker. In 2010 verkaste hij naar de Verenigde Staten om bij de Dayton Dutch Lions te gaan spelen. Daar kwam hij Ent tegen.

Ent heeft ook een mooie sportieve loopbaan gehad. De in de Zaanstreek geboren aanvaller maakte in 2006, na een opleiding van vijf jaar, zijn debuut in het eerste elftal van FC Volendam. Tegen Helmond Sport proefde hij voor het eerst aan het topvoetbal en via Katwijk belandde hij in 2010 ook in de Verenigde Staten bij de Dayton Dutch Lions. Vanaf dat moment zijn Julius en Bas elkaar niet meer uit het oog verloren. De kameraadschap werd alleen maar sterker toen Bas naar Apeldoorn verhuisde. “Ik was al een tijdje op zoek naar een club op fietsafstand van mijn woning en die heb ik in AGOVV gevonden. Ook sprak mij het sportpark, de ligging en de historie van de club heel erg aan. Dat ik samen met Julius ga spelen, maakt het helemaal compleet en ik heb het ‘clubhoppen’ nu wel gezien en gehad. Mijn doel is om met AGOVV zeker een of twee klassen hogerop te komen en over een jaar of zes mijn sportieve loopbaan op sportpark Berg en Bos af te sluiten. Na omzwervingen bij FC Lisse, AFC, Odin’59, Dovo en NSC Nijkerk ben ik trots het blauwe tenue te gaan dragen.”

Bestuur en technische staf zijn zeer tevreden dat de twee vrienden mee willen varen op de ambities die de club heeft en voorop stelt. Met de komst van Hakan Soykan, Frank en Niels Averesch en de elf spelers die te kennen hebben gegeven te blijven, krijgt de selectie voor volgend seizoen gestalte. Op het moment van schrijven zijn er nog gesprekken met eventuele versterkingen gaande.