Sport

55-plussers slaan een balletje bij TC Sprenkelaar

Maandag is TC Sprenkelaar, samen met het Nationaal Ouderenfonds, gestart met OldStars tennis. Er werd onder leiding van het Ouderenfonds een clinic gegeven, geopend door oud-tennisser en huidig technisch en commercieel directeur van de KNLTB Jacco Eltingh. Het OldStars tennis, één van de spelvormen van het programma OldStars Sport, heeft de afgelopen jaren zijn intrede gedaan in de tennisbranche. De landelijke kartrekkers Nationaal Ouderenfonds en KNLTB streven ernaar om de aangepaste spelvorm een begrip te maken in de regio Apeldoorn.

OldStars tennis is een aangepaste variant van tennis. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan. Er wordt gespeeld met een groene bal volgens de bekende spelregels, met een aantal aanpasmogelijkheden.

Voor alle actieve ouderen 

OldStars is er voor actieve ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol meerdere nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers, zoals OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Ontmoeting

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. “Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!”