Sport

44e Editie Paastoernooi SV Epe op zaterdag 8 april

EPE – De 44e editie van het Paastoernooi van voetbalvereniging SV Epe is aanstaande. Na een aantal jaren van afwezigheid, zijn er dit keer enkele fraaie (internationale) teams uitgenodigd. Het gratis toegankelijke toernooi vindt zaterdag 8 april van 9.00 tot 19.30 uur plaats.

“We ontvangen acht teams met jeugdleden U14. Dit zijn KRC Genk uit België, Randers FC uit Denemarken en de vijf nationale BVO’s SC Cambuur, AZ, FC Utrecht, Vitesse en FC Twente/Heracles Academie. Uiteraard speelt het JO15-1 team van SV Epe ook mee. Een prachtige reeks namen toch?”, aldus de enthousiaste toernooicommissie.

Wel anders dan anders? Dit jaar is het toernooi een dagevenement geworden. Praktisch geen overnachtende teams dus. Gastgezinnen zijn dit jaar daarom vrijwel niet nodig. “We gaan het toernooi na een paar jaren van stilte (onder meer vanwege de coronacrisis, red.) langzaamaan opbouwen. Volgend jaar gaat het, zoals alle voorgaande keren, hopelijk weer een weekendtoernooi worden.”
De Paastoernooi-commissie is erg blij dat het toernooi er weer is. “We hebben het een periode van 3 jaar niet kunnen houden. We gaan vanaf dit jaar proberen om te bouwen aan een stevig voetbalfundament voor de komende jaren.” Meer weten over de laatste ontwikkelingen rondom het Internationaal Paastoernooi? Surf dan naar de site www.svepe.nl/paastoernooi.