Stedendriehoek

Sport- en Beweegfestival

APELDOORN – Net als vorig jaar is Life Goals Apeldoorn dit jaar opnieuw gastheer van het Sport- en Beweegfestival 055. Het festival vindt plaats op vrijdag 9 september op het sportcomplex van AVV Columbia. Alle deelnemers en betrokkenen van alle Life Goals in Nederland zijn uitgenodigd.

In samenwerking met de zorginstellingen Iriszorg, Riwis Zorg en Welzijn, Leger des Heils en Stimenz, is voorzitter Eddie Zeën blij dat Apeldoorn dit kan doen: “Jazeker, er is goede samenwerking met de zorginstellingen, maar ook met sportclubs zoals The GYM, AV Veluwe en voetbalvereniging Columbia. En altijd weer goed dat Accres de organisatie in handen heeft.”

Life Goals Apeldoorn gastheer landelijk Sport- en Beweegfestival 055  

Voor mensen die door het sociale vangnet zijn gevallen, is sport en bewegen van groot belang, is Eddie van mening: “We bieden deze mensen structuur en plezier. Ook is de kans dat ze weer aansluiting kunnen vinden bij lokale sportclubs groter. We hebben dit inmiddels al ondervonden. Er zijn enkele deelnemers die de training tot Maatschappelijke Sport Coach hebben gevolgd. Zij verzorgen nu regelmatig de voetbaltrainingen en het is daarmee een belangrijke stap om hun eigen ambities waar te maken.”

Aantal dak- en thuislozen verdubbeld
In tien jaar tijd is het aantal dak- en thuislozen verdubbeld, zijn wachtlijsten voor de (jeugd)GGZ langer geworden en is het toekomstperspectief voor jongeren versomberd. Life Goals ziet het als dé opdracht voor een nieuw kabinet om de sociale samenhang in Nederland te herstellen. Een van de instrumenten daarvoor is sport. Inzetten op sportprogramma’s voor specifieke groepen, zoals sociaal kwetsbaren, is een krachtig instrument.

Programma op 9 september
Tijdens de dag worden er dus verschillende activiteiten georganiseerd. “Genoeg!” zegt Eddie lachend. “Vanaf 10.00 uur. Er is een voetbaltoernooi en clinics wandelen/hardlopen en kickboksen. Daarnaast zijn er nog wat andere activiteiten, onder andere de strijd om de Penaltybokaal, voetvolley en een pannakooi. Tussen de middag wordt een gezonde lunch geregeld. Voor, tijdens en na het voetbaltoernooi staat ontmoeten natuurlijk centraal. Kortom, we hebben plezier, zijn sportief en iedereen is gelijk. Hiermee haken we aan op de kernwaarden van Life Goals Nederland en de samenwerkingspartners uit Apeldoorn.”

Meedoen en aanmelden
Voor mensen die het even moeilijk hebben, is dit dus een uitgelezen kans om een mooi event mee te maken? “Zeker, en ze zijn van harte welkom. Meedoen is gratis, maar wel graag even aanmelden. Op de website is meer informatie te vinden. Wellicht dat de hulpverleners ook kunnen helpen de juiste weg te vinden. De locatie is voetbalvereniging AVV Columbia, Winkewijertlaan 80 te Apeldoorn. Meer informatie en inschrijven kan via deze site: www.sportserviceapeldoorn.nl/aanbod/life-goals-voetbal/