Stedendriehoek

Speelvertier in Apeldoornse wijk Staatsliedenkwartier

In het Staatsliedenkwartier is woensdag 14 juli een fonkelnieuwe speeltuin en natuurvriendelijke oever op feestelijke wijze geopend. De speeltuin is omgetoverd tot een prachtig park met nieuwe speeltoestellen, waaronder een dubbele kabelbaan, een touwbrug en een taludglijbaan.

Daarnaast is er een plateau in de Savornin Lohmanstraat aangelegd, zodat kinderen veiliger kunnen oversteken naar de speellocaties. Ook is er een uitlaatplaats voor honden bijgekomen en is het voet- en basketbalveld samengevoegd en vernieuwd.

Natuurvriendelijke oevers

De natuurvriendelijke oevers zijn ingezaaid met wilde planten en bloemen. De planten hebben het eerste jaar nodig om goed te kunnen groeien. In het water zijn plantenbakken geplaatst en er is een flauwe helling gemaakt met verschillende plantensoorten.

Om te zorgen dat vogels de jonge planten niet opeten, zijn er kooien over de planten geplaatst. Hierdoor kunnen ze groot en sterk worden, zodat er volgend jaar een gevarieerde bloemenoever ontstaat. Mooi om te zien en goed voor de natuur. Het is belangrijk dat de kooien blijven liggen, anders is er kans dat er eentonig riet op de oevers komt. De kooien zijn volgend jaar overgroeid door de planten en niet meer zichtbaar. Ze zijn biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor water, mens en natuur.

In het najaar worden er hagen en bomen in en rond de speeltuin aangeplant.