Stedendriehoek

Speeltuinen en natuurijsbaan als beloonde initiatieven

Een beweegcafé, een natuurijsbaan en avontuurlijke speelplekken zijn drie voorbeelden van initiatieven die dit jaar subsidie krijgen uit de initiatievenregeling van gemeente Apeldoorn. Wethouder Wim Willems bezocht vorige week alle initiatiefnemers met een bos bloemen voor felicitatie en als blijk van waardering.

Apeldoorners met ideeën om van Apeldoorn een nog mooiere, leukere, betere en sociale plek te maken kunnen een inwonersinitiatief indienen. Vijf projecten worden dit jaar beloond met een subsidie voor hun plan.

Natuurijsbaan Uddel

In Uddel komt een ijsbaan. Deze zal op natuurlijke wijze op een particulier stuk grond aan de Staverhul worden aangelegd. Schaatst, bewegen in de buitenlucht en het gemeenschapsgevoel.

Spel- en ontmoetingsplek

In het Teixeira de Mattospark in Beekbergen zal een veilige, (rolstoel)toegankelijke speel- en beweegplek met bootcampparcours verrijzen. Deze is zowel voor jonge kinderen als oudere dorpsbewoners. Dit initiatief is in nauw overleg met zorginstelling ZGA De Vier Dorpen, de praktiserende fysiotherapeuten uit Beekbergen en de beweegcoach van Accres tot stand gekomen.

Groene speeltuin Ugchelen

Een andere speelplek komt in Ugchelen. Daar moet de nog aan te leggen avontuurlijke speelplek aan de Weyenburg het buitenspelen van kinderen bevorderen. Daarnaast dient het ook als ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

Sociaal vervoer

Een heel ander initiatief is Automobiel, een sociaal vervoersaanbod voor minder mobiele plaatsgenoten. Dit biedt hen vervoer van deur tot deur. Een vrijwillige chauffeur haalt wijkbewoners met een gesprek uit hun isolement, brengt ze op hun bestemming en zorgt er zo mede voor dat ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Beweegcafé

Tot slot is het Beweegcafé beloond met een bijdrage. Dit ‘café’ biedt bewegingsprogramma’s voor het herstel van mensen met een kwetsbare conditie als gevolge van ziekte of hoge leeftijd.. Maar ook bij ondersteuning van lichamelijk welzijn na maanden thuiswerken of bijvoorbeeld valpreventie.

Meer informatie: www.apeldoorn.nl/inwonersinitiatieven