Stedendriehoek

Speeltuin De Flierefluiter: Klimmen, zwemmen, schommelen en nog heel veel meer!

Stralende zon, kou en regen… het maakt allemaal niet uit. Bij Speeltuin De Flierefluiter is zoveel te doen dat je je hier echt niet gaat vervelen. Want er is heel veel te doen! Kinderen en ja, ook ouders, kunnen de hele dag fietsen, skelteren, glijden, klimmen, rennen en gek doen.

Gelukkig spelen

Speeltuin De Flierefluiter is er voor iedereen, ongeacht de weersomstandigheden. Er is een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, kinderboerderij, kindercamping en waterspeeltuin.

“Wij willen kinderen gelukkiger laten worden door ouderwets te spelen in de speeltuin. Tijdens het spelen, spelen kinderen samen. Dit bevordert de sociale omgang, iets dat kinderen tegenwoordig van nature minder opdoen. Met onze speeltoestellen in de buitenspeeltuin proberen we actief spelen zoveel mogelijk te bevorderen. Met spelen (in een speeltuin) komt het gelukshormoon dopamine vrij. Dus uiteindelijk proberen we door actief spelen, mensen gelukkiger de speeltuin te laten verlaten. En met welke speeltoestellen we dat doen in de buitenspeeltuin? Nou eh… lees dit lijstje dan maar eens:

  • Buitenspeeltuin, skelterbaan, doolhof, glijbaantoren, survivalbaan, kabelbaan, schommels,  voetbalveld, volleybalveld, trekkerweide, trampoline, apenkooi;
  • Crossbaan, binnenspeeltuin, binnen apenkooi, augmented reality trampolines, luchtkussens, speelzolder, skelterbaan, blokkenzolders, glijbaantoren, klauterspeeltuin;
  • Voetbalkooi, biggetjespoel, kinderboerderij, pony rijden, knuffelschuur, weilanden, ezelzandbak, waterpret, zand en water, watercrossbaan, zwembad met glijbaan, kindercamping.

Als zou je nog zo je best doen, vervelen gaat je hier echt niet lukken!”

Speeltuin, skelteren en doolhof

De speeltuin is veilig en leuk! Kinderen kunnen het terrein niet af, de speeltuin is gesitueerd om het buitenterras dus ouders kunnen hun kinderen in de gaten houden vanaf het terras. Alle speeltoestellen zijn gecertificeerd en worden jaarlijks gekeurd door een erkend bedrijf. Hier geniet je van het Sallandse platteland, de spelende kinderen en de frisse lucht.

In de speeltuin zijn heel veel skelters in allerlei soorten, vormen en maten. Dus voor kleine kinderen maar ook voor papa, mama en opa en oma! De skelterbaan is een kilometer lang en je mag overal heen waar jij wilt. Hier is geen speciale verkeersbaan waar regels gelden…. Er zijn ook skelters waar je met twee personen op kunt fietsen en er zijn allemaal aanhangers.

“We hebben het doolhof onlangs helemaal vernieuwd! In het doolhof train je je oriëntatiegevoel. Weet jij het snelst de uitgang te vinden? En hoe doe je dat? Het leukst is om met meerdere mensen in het doolhof te spelen. Dan kun je elkaar helpen om naar de uitgang te gaan. Wist je dat het best lastig is om goede aanwijzingen te geven aan iemand om door een doolhof te lopen? Gelukkig zijn er ook een aantal uitkijktorens waarmee je makkelijker door het doolhof kunt lopen. Ook zijn er extra bordjes geplaatst zodat ook de kleinere kinderen de uitgang makkelijker kunnen vinden. Door het oplossen van vragen vind je je weg naar de uitgang. Zelfs clown Knapie heeft zich verstopt in het doolhof.”

Glijbaantoren

Midden in de speeltuin staat een hele hoge toren. En in die toren glij je van allerlei glijbanen naar beneden. Het allerspannendste is de vrije-val-glijbaan. Hier glij je alleen of samen met anderen heel hard naar beneden. En ja hoor, dit kan hier veilig.

Voor de stoere jongens en meisjes is er een heuse survivalbaan. Meer dan elf obstakels staan hier om jou uit te dagen. Je speelt hier samen met je vriendjes wie het snelst aan de andere kant is. Op de survivalbaan test je jouw uithoudingsvermogen, kracht en behendigheid. Kun jij over het hoge klimnet, de evenwichtsbalk, de slingerbalken en door de kruiptunnels?

In de speeltuin is ook een kabelbaan. Met een kleine aanloop ga je heel hard naar de andere kant. Kom jij helemaal tot het eind? Of raak je liever de grond? Het kan allemaal bij de kabelbaan in de speeltuin.

Een speeltuin zonder schommels is geen echte speeltuin. Er staan er dan ook heel wat in de buitenspeeltuin van De Flierefluiter. Er is een grote familieschommel waar je met al jouw vriendjes en vriendinnetjes op schommelt. Heb jij de tripple-vogelnest-schommel al geprobeerd? Heerlijk zachtjes wiegen en schommelen met drie personen in de speeltuin. Er is ook een grote vogelnestschommel waar je heel hoog kunt komen. De babyschommel is speciaal voor kleine kinderen waar ouders samen mee kunnen schommelen. Dat is pas quality-time met je kind. Er staan ook ‘gewone’ schommels, dus er is elke dag keus genoeg voor iedereen om lekker te schommelen in de speeltuin.

Trekkerweide

Nieuw in de speeltuin is de trekkerweide. Midden in de speeltuin is er een trekkerweide gemaakt met allerlei speelelementen. Er is een wensput waar je heel zachtjes je wens mag fluisteren. Misschien komt hij wel uit! Er staan ook gekleurde speeldieren in deze weide. Hier kun je op springen, klauteren en gek doen. Uiteraard zijn er allerlei trekkers waar je op kunt rijden, crossen of wat je ook wilt. Kun jij over de steile brug komen? In de zomer is er nog meer waterpret omdat er ook giertankjes zijn. Deze kun je vullen met water en de weide besproeien. Zo doet een echte boer dat ook op de boerderij.

In de buitenspeeltuin staat een heel kleurrijk speeltoestel voor de kleinere kinderen. Kinderen kunnen hier van een van de vele glijbanen glijden, klimmen op de verschillende klimmogelijkheden, door de kruipbuizen, over de wiebelbrug en nog veel meer. Het leuke is, dat kinderen hier leren om hun grenzen te verleggen omdat ze elke keer uitgedaagd worden om iets hoger of verder te komen. Ze oefenen met hun behendigheid en klimvaardigheden.  Als ouder kun je met jouw kind samen door het speeltoestel of juist op het terras kijken naar jouw kind. Zo is het voor iedereen een leuke dag.

Als je een kijkje neemt op de website, dan zie je dat er nog veel meer te doen is hier: www.flierefluiterraalte.nl. Neem voor je bezoek altijd een kijkje op de website naar de eventueel geldende coronamaatregelen op dat moment.

Dit artikel verscheen in het recreatiemagazine Kijk Uit.