Stedendriehoek

Spectaculaire autorodeo in Wilp

WILP – Het wordt ongetwijfeld weer een spektakel om naar uit te kijken. Deelnemers die met hun wagens de onderlinge strijd aangaan en er flink op los rammen. Op zondag 14 mei verzorgt carnavalsvereniging De Lollebroek wederom een autorodeo aan de Leemsteeg in Wilp.

In 2016 was het alweer de 25e keer dat CV de Lollebroek de autorodeo heeft georganiseerd. De deelnemers melden zich al in groten getale aan, dus het zal weer een vol programma worden. Bij de autorodeo is het de bedoeling de tegenstanders uit te schakelen door flink op elkaar te botsen. Dit moet uiteraard wel gebeuren volgens de geldende regels. Wie te hard inbeukt, met name in het portier aan de bestuurderszijde, kan worden gediskwalificeerd. Vanuit de jurywagen zal dit nauwlettend in de gaten worden gehouden. Mocht iets niet volgens de regels verlopen en gevaar opleveren, zal onmiddellijk de rode vlag omhoog worden gestoken en tegelijkertijd een luid signaal klinken. De rodeo wordt vervolgens tijdelijk stil gelegd.
Zondagmiddag 14 mei zal om klokslag 12.30 uur de rodeo van start gaan. Op een groot stuk weiland, omgeven door een brede greppel, gaan circa 12 wagens telkens rijden. Na het startsignaal gaat het gas erop en proberen de deelnemers elkaar uit te schakelen. Soms kan dit al heel snel gebeuren, simpel door de juiste tik uit te delen. In sommige gevallen heeft de deelnemer de pech dat de techniek van de auto het laat afweten en er zo vroegtijdig een einde komt aan de rodeovreugde. In de Standaard- en Superklasse gaan de drie wagens die nog rijden, door naar de finale later op de middag. Tijdens de Superklasse komen de wat zwaardere wagens de baan op. Dit zijn de voertuigen van minimaal 2000cc. De Standaardklasse betreft de wat lichtere wagens. Bij de teamrodeo strijden minimaal twee teams tegen elkaar.
Ook dit jaar worden weer enkele auto’s verloot. Wie een lot voor €5,- koopt, maakt kans om zelf mee te doen. Daarnaast wordt één auto per opbod verkocht. Dus wie echt mee wil doen, wordt ook de kans geboden. Voor passende kleding en een helm wordt gezorgd.

Wrakkenbar
Zaterdagmiddag 13 mei is het rodeoterrein open om alvast in de stemming te komen. Ook dit is in combinatie met de wrakkenbar gegarandeerd een gezellige middag. Het is mogelijk om van 16.00 tot 22.00 uur gezellig te babbelen en een drankje te nuttigen in de Wrakkenbar. Voor de kleintjes is er een springkussen en zij mogen de verlotingsautos voorzien van fraaie kleuren. Bennie Wagenaar zorgt zowel op zaterdag als zondag voor de muzikale ondersteuning.
De toegang is zaterdag vrij. De entreeprijs voor de autorodeo op zondag is voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar €3,- en vanaf 12 jaar €8,50. Kinderen tot 5 jaar hebben – onder begeleiding – gratis toegang. Zie ook de website www.cvdelollebroek.nl .