Stedendriehoek

SP-Teuge houdt in coronatijd het koppie erbij!

Zoals overal heeft het coronavirus het voetbal ook in Teuge behoorlijk stilgelegd. Geen competities, geen oefenwedstrijden tegen andere verenigingen, maar nog wel trainingen voor de jeugd.

“Wat gelukkig ook wel mag, zijn onderlinge wedstrijden van de diverse jeugdteams. Bijna alle teams spelen dan ook veel oefenpotjes, waar men vaak kiest om op een groter veld of tegen oudere teams te gaan spelen”, vertelt Ronald Kroes, bestuurslid algemene zaken van SP-Teuge. “Voor de scheidsrechters van SP-Teuge een uitgelezen mogelijkheid om de opleiding naar een hoger niveau te brengen. Na overleg met de KNVB mogen zij nu ook met headsets gaan werken tijdens oefenwedstrijden. Dit zijn dezelfde headsets die ook in het professionele circuit gebruikt worden. De opzet is om de scheidsrechters in opleiding tips te kunnen geven tijdens het fluiten, maar niet in te grijpen/voorzeggen wat ze moeten beslissen.”

Onlangs is het in de praktijk gebracht. Thijs Luesink – rechts op de foto samen met zijn begeleider Gradus van de Wal – had de eer om als eerste met deze noviteit te gaan fluiten. Na afloop vertelde hij dat het erg wennen was, maar wel leerzaam! Ook voor de begeleider waren er nog enkele leermomenten, aangezien het af en toe moeilijk was om toch niet een beslissing in de mond te leggen.

Kroes: “Op deze manier gebruiken wij de oefenwedstrijden om alle scheidsrechters beter te maken, wat het voetbal zeker ten goede komt. Een prachtige en professionele ontwikkeling voor deze mooie club. Er zal vast meer nieuws volgen vanuit Teuge!”