Stedendriehoek

Soroptimisten steunen Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn

Marco Betman, voorzitter van de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn, neemt de cheque in ontvangst van Marie-Louise Krause, presidente van de Soroptimistclub Apeldoorn.

Voorzitter Marco Betman van de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn nam vorige week een tweede cheque in ontvangst van de Soroptimistclub Apeldoorn. De  club organiseerde het afgelopen halfjaar verschillende projecten en haalde hiermee 3.000 op. Al eerder in 2020 doneerde Soroptimistclub Apeldoorn een bedrag van 2.000.

De Soroptimisten van club Apeldoorn, met veel vakvrouwen op allerlei gebied in hun gelederen, wilden de stichting Zwerfjongeren Apeldoorn in eerste instantie ondersteunen bij hun vijfjarig jubileum. De club bood niet alleen professionele en praktische hulp aan, maar ook financiële steun in de vorm van de opbrengst van hun jaarlijkse project. Ter ere van dit vijfjarig jubileum zou een symposium worden gehouden waaraan landelijke en lokale politici, professionals uit de hulpverlening en andere belangstellenden zouden deelnemen.

Toen kwam en bleef Covid-19. Het symposium werd afgelast. Volgens Marco Betman, de voorzitter van de stichting, worden zwerfjongeren extra getroffen. Veel van deze jongeren, die net een baan hadden gevonden, werden ontslagen en kwamen in de problemen omdat ze geen netwerk hebben om op terug te vallen. De Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn biedt deze jongeren zo’n netwerk, zodat zij alsnog kans maken op een goede toekomst.

Eind juli heeft Soroptimistclub Apeldoorn de eerste cheque van €2.000 aangeboden aan Marco Betman. Doel van deze gift was om praktisch en snel de eerste nood te lenigen in de vorm van voedselbonnen, geld voor een ID-kaart, een tweedehands fiets enz. Nu is dus de tweede cheque aangeboden à €3.000, bedoeld voor opleidingen en daarmee toekomstperspectief voor de jongeren. De club heeft het geld ingezameld met de verkoop van Bambooks en twee kaartencollecties, ontworpen door de Apeldoornse illustrator Marit van Buchem. Bovendien kreeg de club een donatie uit Het Algemeen Fonds van Soroptimist International Nederland, Suriname en Curaçao.