Stedendriehoek

Soosreünie op historische plek  

De traditionele Soosreünie wordt zaterdag 4 november gehouden op een historische locatie: Het Vierhuis op het terrein van Groot Schuylenburg, het voormalige Apeldoornsche Bosch. Heden ten dage wonen en werken er mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking in een beschermde omgeving.

Het Vierhuis, de voormalige kerk op het complex, is geheel vernieuwd met een imposante theaterzaal met twee grote podia en biedt plaats aan circa vijfhonderd personen. Beide podia worden afwisselend gebruikt tijdens de reünie. Er zijn ook voldoende zitplaatsen, zowel laag als hoog. Er is ook een invalidentoilet en een garderobe. Tevens is er een grand café waar de uitgifte van de drankjes en hapjes wordt verzorgd; ook hier zijn veel zitplaatsen.

Het is de organisatie gelukt om een bijzonder gevarieerd programma samen te stellen. Vijf bands verzorgen een avond met live muziek uit de jaren 60 en 70, met af en toe een uitstapje naar de jaren 80. Het betreft de bands Groove on the Roof, More life, The Kick some Kinks (ode aan The Kinks), PartyMatic (soul en funk) en de Hofnar Blues Band.

Toegangskaarten zijn op diverse plekken beschikbaar: The Readshop, De Eglantier 422; Primera Westra, Ugchelseweg 54; Primera Westra, Mercatorplein 2B; Primera Ordenplein 50; Bruna, Operaplein 105; CopyService, Sprengenweg 45; Wijnhandel Slijterij Kok, Debussylaan 45.