Stedendriehoek

Snel van je oude auto af

Nieuwe, vervangende auto gekocht? Auto total loss gereden? APK verlopen en is herstellen niet rendabel? In al deze gevallen wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk van je oude auto af. Gelukkig is het tegenwoordig een stuk gemakkelijker om snel van je auto af te geraken. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Online marktplaatsen
De meest tijdrovende, maar vaak wel de meest winstgevende manier om je auto te verkopen is via een online marktplaats. Deze marktplaatsen zijn er in allerlei soorten en maten en ze werken op allerlei manieren. Soms is het plaatsen van een advertentie gratis, terwijl je in andere gevallen geld moet betalen. Het voornaamste voordeel van zo’n Marktplaats is dat er geen tussenpartij is die een gedeelte van de verkoopprijs zal opstrijken. Het voornaamste nadeel is dat je zelf aan de slag moet en nog niet precies weet wie je aan de deur krijgt. Bovendien vergt het verkopen een beetje onderhandelingskwaliteiten. Als je een echt goede prijs wilt realiseren, kan het een intensief proces zijn.

Auto verkoop sites
De laatste jaren schieten de auto verkoop sites uit de grond. Je hoort ze op de radio en ziet reclamespotjes op TV. Iedere website heeft weer een net iets andere propositie. In vrijwel alle gevallen strijkt de organiserende partij, het bedrijf achter de website, een gedeelte van de verkoopprijs op. Op zich is dat geen punt, zeker niet als je je beseft dat ze veel werk voor je uit handen nemen en voor jou op zoek gaan naar een koper. Let wel op: meestal zijn er in de kleine lettertjes belangrijke zaken opgenomen, bijvoorbeeld hoe er om wordt gegaan met het toch afzien van een verkoop waarover men al een akkoord bereikt heeft. Lees dus altijd goed de voorwaarden door, voordat je een verkoop in gang zet.

Autosloperijen
De meest eenvoudige en snelste manier om je auto te verkopen, is het verkopen aan een autosloperij. Het voornaamste voordeel is dat de autosloperij auto’s in alle staten koopt. Echter, meestal betekent het wel dat je niet de allerbeste vergoeding krijgt. Is dat een probleem? Niet altijd. Zeker niet als je je beseft dat de kosten van jouw auto gewoon doorlopen zolang jouw auto op jouw naam staat. Zeker grote en zware auto’s kosten je al snel een tientje per dag. Door je auto snel op te laten halen, ben je sneller van die kosten af. Zoek je een autosloperij in jouw buurt? Neem dan hier een kijkje.

Wat is de beste manier om je oude auto snel te verkopen?
Er is geen beste manier, want wat voor jou de beste oplossing is, kan voor een ander juist niet de beste oplossing zijn. Iemand die geen haast heeft met de verkoop, kan waarschijnlijk het beste kiezen voor optie 1. Heb je wel haast en is je auto relatief weinig waard? Kijk dan eens naar optie 2 of 3.