Stedendriehoek

Smartwatch kopen? Deze merken gooien hoge ogen!

De laatste tijd zien we steeds meer mensen die een smartwatch dragen. Op het eerste oog lijkt dit op een gewoon horloge, maar schijn bedriegt. Een smartwatch is namelijk een digitaal horloge. Dit horloge geeft niet alleen de tijd weer, maar je kunt er ook berichten op ontvangen en jouw levensstijl mee monitoren. Wil je zelf ook een smartwatch kopen? Dan ontdek je al snel genoeg dat je flink wat te kiezen hebt. Om jou op weg te helpen, zetten we hier een aantal bekende smartwatch-merken op een rijtje.

Apple
Apple produceert niet alleen maar smartphones, maar ook smartwatches. Veel mensen die een telefoon van dit merk hebben, kopen ook een Apple smartwatch. Apple heeft door de jaren heen verschillende smartwatches ontwikkeld. Deze horloges verschillen in diverse opzichten van elkaar. Zo is het ene horloge bijvoorbeeld groter dan de andere. Daarnaast zit er verschil in de Apple Watch bandjes. Je kunt kiezen voor een siliconen bandje, maar ook voor een bandje van leer of staal. Door deze verschillen is er voor iedereen wel een geschikte Apple Watch te vinden.

Samsung
Net als Apple is Samsung ook één van de bekendste elektronicamerken. Omdat dit merk ook smartphones verkoopt, is het niet gek dat zij zich ook toegelegd hebben op smartwatches. Inmiddels zijn er talloze slimme horloges van dit merk te koop. Ze lijken misschien veel op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo heeft het ene horloge meer functionaliteiten dan de andere. Uiteraard speelt dit mee in de prijs. Voor een uitgebreide Samsung smartwatch betaal je nou eenmaal meer dan voor een eenvoudiger model.

Garmin
Ben je een sporter en wil je jouw activiteiten goed monitoren? Dan is een Garmin smartwatch echt iets voor jou. Met een slim horloge van dit merk kun je namelijk in kaart brengen hoeveel je sport en hoeveel calorieën je verbrandt. Bovendien seint het horloge jou in als het te lang geleden is dat je bewogen hebt. Voor wat betreft een Garmin smartwatch zijn de mogelijkheden vandaag de dag vrijwel eindeloos. De horloges zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en dat geldt ook voor de bandjes. Heb je een mooie smartwatch van dit merk gevonden, maar vind je het bandje niet mooi? Laat je hierdoor dan niet weerhouden, want je kunt namelijk een los Garmin bandje kopen.

Fitbit
Als je het belangrijk vindt om fit te blijven, kun je ook voor een Fitbit kiezen. Dit horloge is over het algemeen een stuk kleiner dan de smartwatches van Apple, Samsung en Garmin, Toch is de Fitbit Versa 3 al een heel stuk groter dan de eerst klokjes van dit merk. Op dit horloge kun je bijvoorbeeld niet alleen jouw activiteit bijhouden, maar ook berichten ontvangen. Extra bijkomstigheid is dat je zelf de uitstraling van jouw Fitbit bepaalt. Je kunt jouw Fitbit Versa 3 bandje namelijk vervangen. Er zijn een aantal bijzonder kleurrijke bandjes te koop, maar ook stoere en neutrale bandjes.