Stedendriehoek

Slotronde Oostelijke Schaakbond

ALMEN – Op maandagavond 16 april aanstaande wordt in Dorpshuis Ons Huis te Almen de slotronde gespeeld in de competitie van de 3e klasse van de Oostelijke Schaakbond. Dam- en schaakvereniging DOG neemt daarin jaarlijks deel en heeft dit jaar de eer de laatste ronde te mogen organiseren.

Teams uit Apeldoorn, Deventer, Arnhem, Dieren en Twello strijden allemaal tegelijk om het kampioenschap en dus promotie naar de 2e klasse.
Vanaf acht uur beginnen de klokken te lopen. Voor bezoekers is er ook het nodige te beleven. Behalve zwijgend toekijken kan men schaakproblemen oplossen, aan een schaak-quiz meedoen en zelf een partijtje spelen tegen andere bezoekers. Intussen is er ook nog een interne competitie gaande van dammers, waar men een kijkje kan nemen.

Bij Denksportvereniging Ons Genoegen kan zowel gedamd als geschaakt worden. De competities vinden elke maandagavond plaats in het Dorpshuis. “Dat sluit eind mei voor ons de deuren maar wie niet tot september kan wachten, heeft gelegenheid om beurtelings bij de leden thuis te schaken in de zomermaanden. Zie ook onze website dog-almen.geldersedambond.nl.”