Stedendriehoek

Skeeleraars DNIJ in actie voor Freewheel Cup

APELDOORN – Woensdagavond 24 mei vanaf 20.15 uur wordt op de skeelerbaan aan De Voorwaarts gestreden om de Freewheel Cup. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor het publiek en de organiserende vereniging DNIJ verwacht rond de vijftig deelnemers. Iedereen van 16 jaar en ouder mag hieraan meedoen.

“Onze doelstelling voor deze wedstrijd is in elk geval om skeeleraars van 40 jaar en ouder te interesseren voor onze vereniging en eventueel de wedstrijdsport”, vertelt Helmich van der Kolk (links op foto) namens DNIJ. “Namens onze club doen bij de senioren sowieso Ivo Diks en Dirk van Zoest aan de gehele Freewheel-competitie mee.”

Maar zeker ook de jeugd van DNIJ timmert de laatste tijd flink aan de weg, zegt Van der Kolk. “Zoë Tiemens, Jette Beek en Yasmine Bouaziz zijn grote talenten en zo hebben we er nog een paar. De jeugd is enkele weken geleden weer gestart met de Van Benthem jeugdskeelercompetitie; die is vanwege de laagdrempeligheid uitermate geschikt voor beginners. Voor de meer ervaren skeeleraars is het een goede training voor de overige wedstrijden. De wedstrijden zijn toegankelijk voor jongens en meisjes van 8 tot en met 17 jaar en worden op de vrijdagavond verreden op onze skeelerbaan.”

Van der Kolk, tenslotte: “Het is voor belangstellende skeeleraars altijd mogelijk om twee proeflessen mee te draaien bij DNIJ, onder leiding van ervaren trainers. Kijk voor meer informatie even op onze website www.dnij.nl”