Stedendriehoek

Sinterklaas in coronatijd

STEDENDRIEHOEK – Sinterklaas is weer in het land. Helaas moet ook de Sint zich aan de maatregelen houden en mag hij zijn verjaardag niet zo groots vieren als normaal. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om ook thuis het sinterklaasfeest te vieren. Patricia van der Meulen van Kidsproof Apeldoorn-Deventer geeft een aantal tips voor Sinterklaas in coronatijd!

Wie zoet is krijgt lekkers
Zelfgemaakte kruidnoten zijn natuurlijk het allerlekkerste. Zet een Sinterklaasmuziekje op en duik gezellig samen de keuken in. Wedden dat ze nog lekkerder smaken als ze uit een speciaal kruidnotenpotje komen? Laat de kinderen hun eigen potje beschilderen en vul ‘m daarna met lekkers. Hebben jullie de smaak te pakken? Maak dan eens je eigen chocoladeletter. Zoek online een recept. Dat wordt smullen!

Op zoek naar Sint & (gluur)piet
We gaan op Sint & Pietenjacht! Lekker naar buiten met de kinderen en in je eigen buurt op zoek naar versierde huizen. Vergeet niet om zelf ook je huis te versieren! Ook heel leuk: de Gluurpietjes Speurtocht. De Gluurpietjes zijn verkrijgbaar als raamsticker of teken er zelf één op het raam. Heb je een pietje gevonden? Dan moet je een opdracht uitvoeren. Aanmelden kan via de landelijke of lokale Facebookgroep.

Tip: Op Kidsproof.nl vind je een leuke Sinterklaas-afstreepkaart en een Sinterklaas Bingo die je mee kunt nemen voor onderweg!

Alle hulppietjes verzamelen!
Zet voor de kinderen een pietenparcours uit door het huis. Leuke activiteiten voor het parcours zijn: over de daken lopen, koprollen maken, cadeautjes inpakken, superstil lopen… Zijn de kinderen nog niet uitgespeeld? Organiseer dan een wedstrijdje zaklopen in de zak van Sinterklaas, speel pepernoten-jeu de boules of geef een chocolademunt over via een wasknijper in je mond. Handjes op de rug!

Op Kidsproof.nl vind je nog veel meer Sinterklaasactiviteiten, inspiratieblogs én gratis Sinterklaas-printables. Fijne Sinterklaastijd!