Stedendriehoek

Sim Only, hoe werkt dat?

Heb je geen nieuwe telefoon nodig, maar wel een nieuw abonnement? Dan is een Sim Only abonnement een passende keuze. Sim Only is een abonnement zonder telefoon en waarbij nummerbehoud mogelijk is. Er is veel variatie in de Sim Only abonnementen die er worden aangeboden waardoor een keuze maken lastig kan zijn. Hieronder staan enkele adviezen voor het vinden van het goedkoopste Sim Only abonnement dat past bij jouw wensen.

Soorten abonnementen
Allereerst is het van belang om te weten wat voor abonnement je graag wilt. Er is veel keuze tussen het aantal MB’s, belminuten en sms’jes dat je bij een abonnement kan aanschaffen. Heb voor jezelf een richtlijn in wat je wil, zodat je gemakkelijker kunt filteren tussen de opties. Weet je niet wat passend is bij jou? Kijk dan naar je verbruik in de afgelopen maanden. Als je geen gebruik maakt van wifi kun je belang hebben bij veel MB’s of zelfs unlimited data. Bel je veel onderweg of heb je geen huistelefoon? Dan is unlimited bellen aan te raden. Door alle abonnementen te vergelijken kan jij de best passende en goedkoopste Sim Only vinden.

Aanbieders van Sim Only vergelijken
Er is een groot aanbod aan aanbieders, ook wel providers, die Sim Only abonnementen hebben. Als je een voorkeur hebt voor een aantal providers kun je via de eigen websites gebruik maken om te kijken welke Sim Only aanbiedingen zij hebben. Schrijf voor jezelf op welke opties je hebt, zodat je een overzicht hebt. Wil je liever niet zelf overal moeten zoeken? Dan is het prettig en overzichtelijk om gebruik te maken van een onafhankelijke website. Als je zoekt op Sim Only vergelijken kom je deze vergelijkingswebsites al snel tegen. Deze kunnen voor jou alle providers van Sim Only vergelijken en in een duidelijke lijst zetten. Zo heb je gelijk een beeld van de keuzes die er zijn en wat je kunt krijgen voor jou geld. Een ander voordeel is dat deze sites soms ook aanbiedingen hebben die je niet bij de provider zelf kunt vinden.

Aandachtspunten bij het afsluiten
Er zijn nog enkele punten die belangrijk zijn om mee te nemen in je beslissing. Omdat het bij Sim only gaat om een abonnement zit je er voor bepaalde tijd aan vast. Let dus goed op hoe lang dit is. Ook heb je vaak aansluitkosten wanneer je kiest voor een nieuwe provider. Deze staan vrijwel altijd vermeld, maar moet je dus ook meerekenen in het totaalbedrag. Vergeet ook niet om nummerbehoud aan te vragen wanneer je jouw nieuwe abonnement afsluit.