Stedendriehoek

Sim only abonnement met een refurbished telefoon

Wanneer je geld wilt besparen, is het natuurlijk prettig als dit is voor iets dat maandelijks terugkeert. Zo is het mobiele telefoonabonnement bijvoorbeeld iets waar men op kan besparen. De meest voordelige optie is om een sim only abonnement te combineren met een refurbished toestel.

Wat is sim only?
De naam zegt het eigenlijk al; sim only is alleen een simkaart. Je sluit een abonnement af bij een provider en je hoeft alleen af te rekenen voor het abonnement, een telefoon regel je zelf. De grote bekende Nederlandse providers bieden allemaal een sim only abonnement aan, maar er zijn ook kleinere aanbieders die zich specifiek richten op de sim only markt. Daar ben je vaak nog voordeliger uit. Ook zou je kunnen overwegen om een onbeperkt internet abonnement af te sluiten. Je hebt dan altijd internet beschikbaar voor een vaste prijs per maand. Dit is prettig voor de mensen die regelmatig over de bundel heen gaan en moeten bijbetalen. Met onbeperkt internet heb je hier natuurlijk last meer van.

Wat is een refurbished toestel?
Als je een nieuwe mobiele telefoon wilt kopen, moet je tegenwoordig flink in de buidel tasten. Prijzen van €1000 voor een toestel zijn zeker niet ongebruikelijk voor een geheel nieuw toestel. Veel mensen nemen dan ook een financiering om een nieuw toestel te kopen. Dit kan via de provider en mensen betalen dan een maandelijks bedrag voor het toestel. Je hebt dan wel het nieuwste model telefoon, maar de kosten per maand gaan wel flink omhoog.

Een andere optie is om een refurbished toestel te kopen. Dit zijn in feite tweedehands toestellen, maar dan net even anders. Een tweedehands toestel koop je namelijk vaak van een particulier. Het nadeel daarvan is dat je geen garantie hebt. Ook weet je niet of je mogelijk een gestolen toestel koopt. Bij een refurbished toestel koop je in feite ook een tweedehands toestel, maar dan wel van een bedrijf. Deze bedrijven kopen op grote schaal telefoons op. Ze lopen deze helemaal na, zowel de hardware als de software. Als er defecten zijn aan het toestel worden deze vervangen en uitgebreid getest, zodat je er zeker van bent dat je een goed toestel koopt. In veel gevallen krijg je ook garantie op het toestel, dat geeft rust.

Combineren met sim only
Je ziet vaak dat refurbished toestellen 1 of 2 generaties oud zijn. Je hebt dan niet het laatste model in bezit, maar het ook geen verouderd toestel. De kosten zijn wel een stuk lager. Voor een bescheiden bedrag kun je een goed toestel kopen, waar ook gewoon garantie op zit. Wanneer je dit combineert met een sim only abonnement, ben je zeer voordelig uit. Bij sim only is het overigens ook vaak mogelijk om je bundel tussentijds te wijzigen. Ga je bijvoorbeeld voor langere tijd naar het buitenland? Dan zet je de bundel lager en hoef je veel minder te betalen per maand. Ga je weer wat meer verbruiken, dan is de bundel net zo makkelijk nog boven aan te passen.