Stedendriehoek

Shoeby viert tienjarig jubileum

APELDOORN – Tien jaar geleden namen Gerard en Monique van der Wal de Shoeby-winkel in winkelcentrum de Eglantier over. Na een spetterend verrassingsfeest voor hen ter gelegenheid van het jubileum, houden zij nu voor de klanten van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 september verschillende activiteiten en een mooie voordeelactie.

Shoeby Apeldoorn is één van de 215 Shoeby-winkels in Nederland. Het filiaal in de Eglantier bestaat al twintig jaar en heeft zich de laatste tien jaar, onder leiding van de huidige eigenaren Gerard en Monique van der Wal, flink uitgebreid. “We begonnen met alleen dames- en herenkleding”, vertelt Gerard. “De winkel is drie keer zo groot geworden – totaal driehonderd vierkante meter – en we hebben nu ook een kinderafdeling.” Shoeby heeft altijd de nieuwste mode voor een vriendelijke prijs, legt Monique uit. “Onze collectie bestaat uit eigen exclusieve merken, die twee keer per week met nieuwe items wordt aangevuld.”

In verband met het tienjarig jubileum wordt er van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 september twintig procent korting gegeven op de nieuwe collectie. Bij elke aankoop krijg je een bigshopper cadeau. Gerard: “Op woensdagmiddag kunnen de kinderen gratis poffertjes en wafels eten, aan de kraam van stichting het Zonnehuis. Iedere dag is er iets lekkers bij de koffie en op zaterdag zijn de kapsters van Ami Kappers er om advies te geven over de nieuwste trends op haargebied. Kom gerust binnenlopen op het adres Eglantier 118 in Apeldoorn.”

Verrassingsfeest
Het team van Shoeby Apeldoorn bestaat uit negen man, met vijf vaste werknemers: Monique, Gerard, Ilona (Monique en Gerards linker- én rechterhand), Wendy en Karin. Ilona begon één jaar na de overname bij de winkel, ruim negen jaar geleden, en heeft het nog altijd erg naar haar zin. “Ik kwam via een advertentie bij Shoeby terecht”, vertelt ze enthousiast. “Ik ben hier echt op mijn plek. Ik kan mijn eigen ding doen en eigen initiatieven nemen. Er hangt een gemoedelijke sfeer.” Onder leiding van Ilona heeft het personeel, samen met vrienden, een surprise party georganiseerd voor de eigenaren. “We waren heel erg verrast”, vertelt Monique. “Iedereen heeft zijn mond erover gehouden. We hadden dit niet verwacht.”

Shoeby Apeldoorn is geopend op maandag van 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag t/m donderdag van 09.30 tot 17.30 uur, vrijdag van 09.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.shoeby.nl/store/apeldoorn-eglantier/46/ of op de Facebookpagina @ShoebyApeldoorn.