Stedendriehoek

Shabu Shabu Apeldoorn opent terras op Marktplein

Sinds vorige week woensdag mogen alle horecaondernemers weer gasten op hun terras ontvangen. Goed nieuws, al vallen een aantal horecabedrijven zonder terras hierbij buiten de boot. Toch gingen eigenares Yvonne Tse-Kok en gastheer Raymond Tse van Shabu Shabu Apeldoorn niet bij de pakken neerzitten. Yvonne vertelt enthousiast dat het toch gelukt is om een terras te realiseren.

Gastheer Raymond Tse

“Van zondag tot en met vrijdag mogen we aan de Marktpleinkant een terras neerzetten”, vertelt de eigenares. “Op dit moment doen we van maandag tot en met donderdag één zitting van 15.30 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zondag is lunchen van 12.00 tot 15.30 uur mogelijk en het diner is van 15.30 tot 18.00 uur. Helaas is op dit moment het terras op zaterdag niet geopend, maar hier komt zeker verandering in zodra de regels versoepelen. Dan zetten we op zaterdag vanaf 18.00 uur een terras neer en mogen we hopelijk weer onze normale tijden aanhouden en gasten binnen ontvangen. Ik ben nog druk bezig met het regelen van een overkapping, zodat we niet afhankelijk zijn van het weer.”

All you can taste

Shabu Shabu Apeldoorn is onderhand een begrip in Apeldoorn. Met een all you can taste-concept kan men hier onbeperkt genieten van de lekkerste verse sushi, grill- en vegetarische gerechten. Daarnaast heeft het sushirestaurant een uitgebreid aanbod desserts: van soesjes en taartjes tot vers fruit en ijs. Deze worden nu aan tafel geserveerd vanwege corona. “We stellen ze met aandacht en zorg samen. We vinden het belangrijk om onze gasten te blijven verrassen met onze gerechten en desserts.”

Shabu To Go

Hoewel de tijdelijke sluiting van het restaurant een enorme domper was, heeft Yvonne geprobeerd het beste van de periode te maken. Net als vele andere horecaondernemingen ging zij zich volledig richten op bezorgen. Met de bezorg- en afhaaldienst Shabu To Go kon men blijven genieten van de sushi- en grillgerechten van het restaurant. Eind vorig jaar werd de nieuwe menukaart geïntroduceerd, met nieuwe sushi, voordeelboxen, vegetarische gerechten en hot bowls. Het assortiment werd aangevuld met desserts, waaronder taartpunten en drankjes, onder andere diverse Calpsis soda’s en bubble teas. Daarnaast werd het bezorggebied uitgebreid en bezorgt Shabu To Go nu ook in Vaassen, Twello, Teuge, Klarenbeek, Lieren, Loenen, Terwolde en Wilp. Hierdoor konden veel Shabu Shabu-gasten toch genieten van de heerlijke gerechten, al is Yvonne blij dat ze hen ook weer mag ontvangen. “We heten iedereen van harte welkom op ons terras. Vanzelfsprekend nemen we alle coronamaatregelen in acht. Wij vinden de veiligheid van onze gasten en medewerkers belangrijk.” Reserveren kan door te bellen naar 055-7440063.