Stedendriehoek

Sfeervol genieten bij Frankz & Sasz

Na 19 jaar werd het voor Frank en Sascha Gomez tijd voor een nieuwe uitdaging. Zij verhuisden met hun kapperszaak La Peluqueria en kledingwinkel Que Pasa Fashion van de Koninginnelaan naar de Korenstraat en besloten hun naam te veranderen naar Frankz & Sasz. “Veel klanten zeiden al altijd: ‘we gaan naar Frank en Sas’ en voor de vindbaarheid is dit een veel makkelijker naam”, lacht Sascha.

Het valt direct op hoe ruimtelijk het pand is. De kledingwinkel en kapsalon vloeien in elkaar over en niet alleen de uitstraling en sfeer klopt, ook de geur en het geluid. Je reukorgaan wordt gestimuleerd door de zoete geur van wasparfum en de achtergrondmuziek laat je verlangen naar het Middellandse-Zeegebied.

Samen met Sascha en Frank neem ik plaats in een luxe ogende zithoek. Sascha vertelt dat het bedrijf ooit begon als kapperszaak La Peluqueria (Spaans voor kapsalon). Vier jaar later kwam er een kledingwinkel bij. “Vanaf dag één bleek het een schot in de roos. De combi werkt goed. Het zijn twee zaken, maar toch één.” Door de jaren heen heeft het stel een vaste klantenkring opgebouwd, die ook meeging met de verhuizing. “Frank knipt van jong tot ouder, maar in de kledingwinkel aan de Koninginnelaan was de doelgroep wat geringer. We hebben het team daarom aangevuld met jonge meiden en merken nu een nieuwe en jongere aanloop.” In de kledingwinkel zijn diverse exclusieve merken – waaronder LA Sisters en LTB Jeans – verkrijgbaar. “We verkopen geen massaproducten en krijgen wekelijkse nieuwe aanvoer.” In de kapsalon wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de Italiaanse merken Roverhair en Biacre. “Dit zijn vernieuwende merken, met zo min mogelijk chemicaliën.”

Twee weken voordat het coronavirus uitbrak, tekenden de ondernemers het huurcontract. Hoewel de leveringen van bouwmaterialen uit België en Italië wat langer duurden, heeft dit verder geen gevolgen gehad. “We moesten uiteindelijk toch dicht en we hadden geen hele erge haast om weer open te gaan.” Samen met interieurstyliste Iris Pinkster spendeerden zij vele avonden aan tafel om de inrichting te bespreken. Het interieur werd gebouwd door Gudo Messink. “We hebben gekozen voor veel ronde vormen en de kleuren goud, bruin en zwart. Alles is nieuw en gemoderniseerd. Het moet zo laagdrempelig mogelijk zijn, al is het vakwerk natuurlijk wel van hoog niveau.”

Kom vooral de kledingwinkel een keer binnenlopen en/of maak een afspraak voor een knip-, verf- of wasbeurt via de nieuwe website www.frankz.nl.