Stedendriehoek

Senioren ontmoetings- en informatiemarkt

APELDOORN – ‘Dementievriendelijke in de wijk’ is een groep actieve buurtbewoners die met ondersteuning van professionals werkt aan een meer dementievriendelijke wijk. Dit doen zij in Apeldoorn in de wijken Kerschoten en de Naald.

De afgelopen jaren heeft de groep zich beziggehouden met de buurt bewuster maken van de mogelijkheden om medebuurtbewoners te ondersteunen bij dementie en ouder worden in het algemeen. Op vrijdag 8 september verzorgt de groep een ontmoetings- en informatiemarkt voor senioren.

Na alle ervaringen van de afgelopen jaren bleek dat het voor veel senioren moeilijk is om met elkaar in contact te komen en te blijven. Daarnaast konden zij in de wijk moeilijk informatie vinden over ouder worden en dementie. Om deze mensen te ondersteunen, buurtbewoners en mantelzorgers de kans te geven elkaar te ontmoeten en zich te laten informeren, heeft de werkgroep ‘Dementievriendelijke in de wijk’, met ondersteuning van Stimenz, gewerkt aan het organiseren van de senioren ontmoetings- en informatiemarkt.

De markt begint om 14.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen informeren, zijn op meerdere plekken in de wijk Kerschoten activiteiten en informatie te vinden, verbonden door de dementievriendelijke wandelroute. Bekijk het programma met locaties op www.stimenz.nl.