Stedendriehoek

Schrijver BV kan ‘afval’ op waarde schatten

APELDOORN – G. Schrijver BV was 62 jaar geleden al zijn tijd ver vooruit wat betreft bewust zijn van de waarde van kapotte spullen en afval. De groothandel in oud papier, ijzer, metalen en plastic folie vestigde zich in 1960 aan de Christiaan Geurtsweg en startte daar met de in- en verkoop van oud papier.

Meer dan zes decennia, een aantal verhuizingen en uitbreidingen verder, draait het moderne bedrijf als een tierelier. Particulieren en bedrijven weten sinds 1983 hun weg te vinden naar de Vlijtseweg 212.
Jolanda Schrijver trad in de voetsporen van haar ouders. “Wij hebben inmiddels elf werknemers in dienst en onze activiteiten bestaan uit de in- en verkoop van oud papier, oud ijzer, metalen en plastic folie. Wij hebben open-, gesloten- en perscontainers vanaf 20 m³ voor de afvoer van grote partijen. Als een container geplaatst wordt, dan onderhouden wij een 24-uurs service. Het plaatsen en het transport van de containers is gratis binnen de stedendriehoek Zwolle-Deventer- Apeldoorn. We hebben ook 1100 liter rolcontainers voor bedrijven, verenigingen en scholen binnen de regio Apeldoorn/Vaassen.”

Oud papier
Oud papier kan ook worden opgehaald, vertelt Jolanda. “We hebben een vrachtwagen en twee bussen tot onze beschikking. Het papier wordt gewogen en afgerekend tegen de geldende prijzen. Archieven van bedrijven nemen wij ook aan, dat wordt apart van het andere papier verwerkt. Hiervoor maken we van tevoren een afspraak.”

Oud ijzer
Ook oud ijzer is voor de recycle-experts van G. Schrijver BV geen enkel probleem. “Na weging betalen wij de dagprijs per soort uit. Onder metalen vallen: koper (rood en geel), aluminium, kabel, brons, zink, lood, offset-platen en rvs. Bij grote hoeveelheden ijzer en/of metalen is het misschien raadzaam om een container te plaatsen.”

Plastic recyclen
De plastic afvalberg groeit enorm de laatste jaren, daarom is recyclen een goed alternatief. “Bedrijven en particulieren zijn dus van harte welkom om niet alleen folie, maar ook oude metalen en papier bij ons in te leveren.”

Papier en Afvalstoffen G, Schrijver BV is gevestigd aan Vlijtseweg 212 in Apeldoorn, telefoon ‎055-5216363, website gschrijverbv.nl