Stedendriehoek

Schrijven tegen onrecht vanuit je eigen stoel

Vandaag (10 december) is het, zoals elk jaar, de Dag van de Mensenrechten. Wereldwijd worden jaarlijks rondom deze datum miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Via deze Write for Rights-actie wordt de aandacht gevestigd op mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Amnesty Apeldoorn doet wederom mee, maar dit keer op alternatieve wijze.

Dit jaar wordt er een interessant programma verzorgd via Zoom. Het is vanuit huis eenvoudig te volgen en er zullen vele aspecten van het jaarlijkse evenement in terug te vinden zijn. Het programma duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Er is tijd genoeg om rustig brieven te schrijven, met wat achtergrondmuziek. Tussendoor is van alles te horen en te zien. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de mensen voor wie geschreven wordt. Aad van der Waal draagt een speciaal geschreven gedicht voor en er klinkt muziek van lokale artiesten. Het volledige programma met tijden is te vinden op de website amnestyapeldoorn.nl. Om de link voor het Zoom-evenement te ontvangen, kan men een mailtje sturen naar info@amnestyapeldoorn.nl

Van 16.00 tot 19.00 uur worden schrijfpakketjes uitgedeeld in de Grote Kerk aan de Loolaan, waarbij alle coronaprotocollen worden gehanteerd en een mondkapje verplicht is. De schrijfpakketjes bevatten onder andere een pen, schrijfblok en tien voorbeeldbrieven.