Stedendriehoek

Schouwen van het Schippertje

Ornamenten en sierlijstengieterij produceert, levert en monteert (naast allerlei sierlijsten en ornamenten) ook gipsen schouwen. Deze schouwen worden door het productieteam van Het Schippertje met erg veel precisie en vakkundigheid geproduceerd en afgewerkt. Naast de populaire sierlijsten en ornamenten komen er hedendaags steeds meer mensen langs bij Het Schippertje voor een fraaie gipsschouw als toevoeging aan het interieur van vaak nieuwe of gerenoveerde woonhuizen.

U kunt bij Het Schippertje dus ook zeker terecht voor schouwen in allerlei verschillende maten en stijlen. Variërend van 114.5 x 131 cm tot 116 x 140 cm en van jugendstil tot de moderne stijl. Bij Het Schippertje is er voor ieder huis of pand een geschikte schouw te vinden die past bij uw persoonlijke stijl, voorkeur en interieur.

Het Schippertje beschikt over zeven verschillende schouwen die stuk voor stuk blikvangers zijn in elke kamer. Elke schouw bestaat uit vijf onderdelen die allen verschillende afmetingen hebben. Omdat de schouwen uit losse onderdelen bestaan zijn er veel variaties mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

Omdat de schouwen uit losse onderdelen bestaan zijn er veel variaties mogelijk

Hieronder drie voorbeelden van schouwen waarover Het Schippertje beschikt.

 

 

 

 

 

Schouwen hebben tegenwoordig allerlei functies. Veel mensen gebruiken hun schouw nog steeds als een stookplaats met daarboven een kap waarin de rook afkomstig van het vuur wordt opgevangen. Echter zijn er ook mensen die in plaats van een traditionele open haard kiezen voor een kachel om zo hun (woon)kamer warm te houden.

Toch is het tegenwoordig ook erg populair om de schouw puur als decoratie te gebruiken of er juist decoraties op te plaatsen, zoals bijvoorbeeld gipsbeelden. Een fraai voorbeeld hiervan is het onderstaande Davidbeeld. Het beeld is slechts 38 bij 17 centimeter en een sfeervolle toevoeging aan uw schouw.

Voor meer inspiratie en info, gaat u naar het-schippertje.nl