Stedendriehoek

Schoolgebouw na de zomer in gebruik

APELDOORN – De oplevering van het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Schakel, locatie Muntersdonk, vond in de zomervakantie plaats. Alle leerlingen en leerkrachten hebben nu het mooie vooruitzicht om na de vakantie te kunnen starten in het gloednieuwe gebouw. Chantal de Grutter, locatiedirecteur, is er blij mee: “Het nieuwe schoolgebouw biedt straks voor iedereen een fijne plek om te leren, te groeien en te spelen.”

Met hulp van alle leerlingen is er in de laatste week voor de vakantie ingepakt, zodat veel spullen al over verhuisd konden worden. Vlak voor de start van het schooljaar worden de lokalen ingericht met alle tafels en stoelen en kan het gebouw in gebruik genomen worden. Klaar is het dan nog niet. Na de vakantie is het schoolplein aan de beurt. Het ontwerp ligt er al, gemaakt door Eelco Koppelaar met inbreng van leerlingen, ouders en buurtbewoners. Er komt één schoolplein voor zowel basisschool De Schakel Muntersdonk als De Bongerd. Het schoolplein bestaat uit een eigen deel en gezamenlijk deel waar de kinderen van beide scholen elkaar kunnen ontmoeten.

Duurzaam
Het nieuwe gebouw is een duurzaam en comfortabel gebouw geworden met schone en frisse lucht. De school is namelijk voorzien van ventilatie die voldoet aan frisse scholen klasse B. Een mooi feit is dat het energieverbruik van het nieuwe gebouw aanzienlijk minder is dan dat van het voormalige pand. Dit komt doordat de school gasloos en goed geïsoleerd is, de thermische schil op nieuwbouwniveau zit en zonnepanelen heeft.